Vanzarile de calculatoare in Statele Unite ale Americii aproape s-au triplat in saptamana incheiata la 3 februarie, in cursul careia a fost lansat Windows Vista, produs de Microsoft, potrivit unui studiu realizat de institutul Current Analysis.

Numarul de calculatoare vandute in SUA a crescut cu 173 %, fata de saptamana incheiata la 27 ianuarie, si cu 67% fata de aceeasi perioada a anului 2006, a aratat institutul intr-un comunicat. "Dupa cinci saptamani in care vanzarile de calculatoare au fost relativ reduse, aceste cifre demonstreaza primirea favorabila a noului produs de catre consumatori" reiese din comunicatul institutului, potrivit NewsIn.

Clientii au preferat, in cea mare parte, versiunea mai scumpa a sistemului de operare, Vista Home Premium, care a reprezentat 70% din vanzari, in timp ce numai 22% din clienti au optat pentru versiunea mai simpla, Vista Home Basic.

Diferenta de pret intre calculatoarele pe care este instalata versiunea Premium, care are nevoie de echipamente mai performante pentru a rula, si calculatoarele care au versiunea Basic este "importanta", insa 76% din cumparatorii de laptopuri prefera varianta mai scumpa, au subliniat realizatorii studiului. Laptopurile dotate cu versiunea Vista Home Premium se vand, in medie, cu 863 de dolari, iar cele dotate cu versiunea Basic se vand cu aproximativ 616 dolari. .

Compania Hewlett-Packard a dominat piata in perioada analizata, care acoperit 54% din vanzarile de calculatoare dotate cu sistemul Premium si 53% din cele dotate cu versiunea Basic. in saptamana precedenta lansarii Vista compania a acoperit numai 33% din calculatoarele vandute pe piata americana, a precizat Current Analysis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri