Numărul amenințărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie, pe măsură ce tot mai multe țări au fost afectate de SARS-CoV-2. Datele interne ale Bitdefender arată că atacurile legate de boala COVID-19 sunt la ordinea zilei, cu un plus de activitate de luni până vineri, când mai multe dispozitive sunt active, și o ușoară domolire în weekenduri, se arată într-un comunicat al companiei.

Creșterea din luna aprilie a dus numărul de atacuri pe tema noului coronavirus la o medie de circa 4.000 pe zi, față de câteva sute zilnic în prima jumătate a lunii martie. Valorile cele mai ridicate au fost înregistrate în 18 și 19 martie, precum și în 14, 16 și 17 aprilie, în care s-au înregistrat cifre de până la trei ori față de o zi obișnuită, scrie G4Media.

Citeșe și ”Explozie” de înșelătorii online ce au ca subiect COVID-19: Milioane de e-mailuri trimise zilnic de criminalii informatici

Cele mai vizate țări sunt cele europene, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud și Australia, ceea ce arată o legătură direct proporțională între numărul de infectărilor pe plan medical și cel al infectării cu amenințări informatice, pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru acest subiect.

România se află între țintele preferate din Europa ale atacatorilor în luna aprilie.

Îți recomandăm și Val de tentative de fraudă online în timpul pandemiei. Cum ne apărăm?

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri