Urmatorul sistem de operare al Microsoft urmeaza sa apara in 2009, potrivit PCWorld
Microsoft Corp. a inceput deja sa creioneze planurile de lansare ale unui nou sistem de operare, la scurt timp dupa lansarea ultimului sau produs, Windows Vista. Noul sistem de operare al liderului pietei globale de software este asteptat sa apara in anul 2009 si poarta deocamdata numele de cod Vienna.

Ben Fathi, unul din vicepresedintii Microsoft, a declarat pentru publicatia amintita ca producatorul nu va mai astepta cinci ani pentru lansarea unui nou produs de operare, cum s-a intamplat in cazul Vista, nedorind sa ofere insa detalii clare privind functiile noului sistem de operare. Este prea devreme pentru a putea sa va ofer detalii. Insa in urmatoarele luni veti incepe sa aflati tot mai multe lucruri despre acesta (n. red. Noul sistem de operare al Microsoft), a mai spus Fathi.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, declara in cadrul conferintei de presa prilejuita de inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic si pentru lansarea pe piata romaneasca a sistemului de operare Vista si a Office 2007 ca se asteapta sa mai lanseze cel putin inca trei versiuni de Windows pentru ca evolutia rapida a internetului necesita reconfigurarea sistemelor de operare.

"Internetul evolueaza intr-un ritm alert si toate aceste schimbari in modalitatea de utilizare a internetului vor necesita reconfigurarea sistemelor de operare. Consider ca lansari majore vor fi necesare la fiecare trei ani si cred ca vom vedea cel putin inca trei versiuni de Windows", declara la acea data Bill Gates.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bill & Melinda Gates, Wellcome și Mastercard se aliază împotriva COVID-19
Setari Cookie-uri