Altex România anunță că își continuă planul de investiții aprobat pentru acest an, chiar și în contextul recesiunii economice generate de criza sanitară COVID-19. Până la finalul anului 2020, retailer-ul va inaugura cel puțin trei noi magazine în Chiajna, Lugoj și Deva. Alte două noi proiecte sunt în faza de construcție în Reșița și în Câmpina, lucrările fiind estimate a se finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021.

Altex a decis să ia o serie măsuri specifice menite să mobilizeze investiții în extinderea rețelei de magazine până la finalul anului, dar și în modernizarea și tehnologizarea infrastructurii. Investiția totală, de peste 27 de milioane de euro, va fi susținută preponderent din fonduri proprii, dar și din alte surse de finanțare pe care compania caută să le identifice în perioada imediat următoare, conform unui comunicat de presă.

Citește și Altex vinde 2 milioane de măști de protecție la prețul de 2,59 de lei bucata

“Atât amploarea recesiunii, cât și capacitatea de redresare depind de reacția fermă și rapidă a autorităților, de măsurile pe care le vor lua cu privire la sprijinirea și finanțarea sectoarelor afectate, de limitare a creșterii șomajului și de stimulare a investițiilor private. Redresarea trebuie să fie una colectivă, prin acțiuni comune ale sectorului public și privat. Astfel, cele 27 de milioane de euro vor fi alocate pentru extinderea rețelei de magazine Altex și a centrelor logistice”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex România

Citește și Dacia Plant pune în vânzare 30.000 de măşti FFP2, la preţ de producător

Lucrările de construcție a noilor centre de servicii continuă și în această perioadă

Ca urmare a planului de investiții stabilit, lucrările pentru noile magazine din rețea sunt în plină desfășurare. Activitatea pe șantierele de construcții este una intensă pentru a putea finaliza trei noi centre de servicii în Chiajna, Lugoj și Deva, precizează reprezentanții companiei.

Noul magazin Altex care va fi deschis în Chiajna, pe autostrada A1, km 11-12, implică o investiție totală din partea companiei de peste 5 milioane de euro și va fi inaugurat oficial în luna septembrie.

Cu o investiție de peste 1,7 milioane de euro, cel de al doilea magazin ALTEX care se va deschide în toamna acestui an este situat în Lugoj, pe str. Timișorii, nr. 127-129.

Cel de al treilea magazin care își va întâmpina primii clienți la finalul anului 2020 este situat tot în vestul țării, în Deva, pe Calea Zarandului. Acesta va avea peste 3000 de mp și presupune o investiție de peste 2 milioane de euro.

Lucrările continuă și pe alte două șantiere deschise în Reșita, respectiv Câmpina, și se vor finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021. Valoarea investițională a celor două noi magazine va fi de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Peste 13 milioane de EURO investiți în infrastructură

Pe lângă investițiile alocate pentru dezvoltarea rețelei de magazine, Altex România a decis și extinderea Centrului Logisitic din Dragomirești cu peste 37.000 mp, valoarea estimată fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro. Astfel, prin noul spațiu alocat se va dinamiza activitatea care astăzi se desfășoară în 4 depozite, oferind astfel o gestionare mai bună a stocurilor pentru gama variată de produse comercializate de Altex România și servicii de livrare mai rapide.

Pandemia a adus modificări și la nivelul gestionării proceselor de flux de lucru și a accentuat nevoia tot mai mare de a integra noile tehnologii în strategiile de business.

Citește și Altex își ia chatboți de la Druid pentru gestionarea proceselor de resurse umane

În acest sens, Altex România se va concentra și pe proiecte de automatizare a activităților desfășurate în zona depozitelor, pe digitalizare (flexibilitate mai mare pentru angajații care lucrează de acasă via Office 365 și Microsoft Teams, etichete electronice în magazine) și mutarea activității în Cloud (introducere Machine Learning și utilizarea inteligenței artificiale). În total, compania va investi în tehnologie peste 2 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri