Primele rezultate ale achizitiei producatorului de placi video ATI de catre grupul AMD (Advanced Micro Devices) se vor vedea in 2009.

Grupul creat prin fuziunea celor doua companii vor analiza in cursul acestui an modalitatile prin care isi vor combina experienta in producerea de placi video si procesoare, a declarat un fost manager al ATI, Paul Dal Santo, care acum conduce divizia de dispozitive handheld a AMD. Apoi, va ma dura aproximativ doi ani pana cand compania va putea introduce un nou produs pe piata, a declarat el pentru Reuters, la congresul mondial al telefoniei din Barcelona, 3GSM.

"Acest lucru s-ar putea intampla in 2009", a declarat Dal Santo. El a refuzat sa ofere detalii privind acest nou produs, insa a precizat ca va combina tehnologia grafica si de procesare, pentru care grupul AMD beneficiaza de experienta suficienta, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Procesoarele specifice dispozitivelor tip handheld si telefoanelor mobile vor fi produse apoi, a adaugat el. AMD a introdus pe piata trei noi modele de procesoare media din familia Imageon, ce ofera capacitati de procesare a imaginilor de rezolutie inalta, de pana la 12 megapixeli.

Dal Santo a adaugat ca AMD va vinde un numar mai mare de licente, precum cea pentru care a semnat un acord cu grupul european productator de semiconductoare STMicroelectronics, pentru tehnologie grafica multimedia specifica dispozitivelor mobile, acest acord fiind anuntat la inceputul acestei saptamani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri