Grupul britanic Vodafone si-a rezervat dreptul de a abandona procesul de achizitie, in valoare de 11,1 miliarde dolari, a participatiei majoritare din compania indiana de telecomunicatii Hutchinson Essar in cazul lansarii unei actiuni in justitie menite a stopa acest proces.

Un document emis autoritatilor de grupul din Hong Kong Hutchinson Telecom, care a cazut de acord sa vanda companie britanice participatia majoritara pe care o detinea la grupul Hutchinson Essar, arata ca Vodafone a incercat sa se protejeze impotriva unor eventuale riscuri de acest fel, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Cotidianul a scris ca orice actiune in justitie ar avea drept rezultat amanarea sau chiar abandonarea acestei afaceri. In cazul in care nu sunt probleme, aceasta tranzactie ar putea fi finalizata la data de 2 aprilie, reiese din acest document, conform Financial Times. Grupul britanic de telecomunicatii nu a putut fi contactat pentru detalii suplimentare.

Directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin, a declarat marti pentru Reuters ca firma pe care o conduce doreste sa continue parteneriatul cu grupul Essar, un conglomerat indian care detine o treime din Hutchinson Essar, Sarin considera ca nu exista nici un fel de problema la orizont privind finalizarea acestei tranzactii.

Vodafone a castigat la inceputul acestei saptamani lupta pentru preluarea participatiei majoritare din Hutchinson Essar, pentru suma de 11,1 miliarde dolari. Vodafone detine deja un pachet de actiuni de 10% la operatorul indian Bharti Airtel, a carui valoare de piata este de 25,7 miliarde de dolari.

Preluarea Hutchison Essar poate forta grupul britanic sa vanda pachetul pe care il detine la Bharti, pentru ca legislatia indiana prevede ca o companie straina nu poate detine mai mult de 74% din actiunile unei societati autohtone. Piata telefoniei mobile din India are cea mai rapida crestere din lume, iar Hutchison Essar detine o cota de 16% din piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si