Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informează că a fost notificat de EduPedu cu privire la existenţa unui site fraudulos, care promite furnizarea subiectelor pe care liceenii urmează să le primească la examenul de Bacalaureat, notează Agerpres.

„Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola) şi au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Aici, posibilii 'clienţi' sunt direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare. Ulterior, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Preţul de vânzare al subiectelor este de 100 RON", precizează specialiştii CERT-RO într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestora, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă.

„Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte!", se mai menţionează în comunicat.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri