THC este un proiect cu capital 100% românesc înființat la Craiova. Visul care a luat naștere pe băncile facultății a reușit să se materializeze în anul 2019 și reușește deja să reprezinte o adevărată competiție pentru numele mari de pe piața de web hosting din România. Afacerile cresc liniar, iar în portofoliul de clienți au reușit deja să aducă nume puternice, ceea ce pentru multe alte firme la început de drum ar putea părea imposibil.

Cât ați investit în proiectul THC?

Este imposibil să estimăm pe loc investiția pe care am făcut-o pentru ca proiectul THC să prindă viață și să înflorească. Pe de o parte, discutăm despre timpul și energia umană necesare acestui demers. În momentul de față colaborăm cu 14 administratori de sistem și membri ai echipei de suport tehnic care au, în medie, peste 16 ani de experiență în IT și design. Apoi, este vorba despre întreaga infrastructură pe care o dezvoltăm permanent pentru a ne asigura că oferim clienților noștri servicii de web hosting la cel mai înalt nivel de calitate. Putem să vă spunem sigur că suntem prima firmă de găzduire web din România care a implementat o infrastructură ce cuprinde cei mai mari provideri de internet (RDS, Telekom, Cogent) și care a instalat linii de fibră optică cu viteze de 100Gbps.

Mai mult, la mai puțin de 2 ani de la înființare, THC lucrează deja la construirea celui de-al doilea datacenter. Portofoliul nostru de clienți se mărește de la o zi la alta și, cu riscul de a ne repeta, ne dorim să punem la dispoziție doar cele mai performante servicii. Acest lucru ne permite să oferim atât o viteză de încărcare mai bună, cât și mai multă securitate. Datacenter-ul nostru este construit folosind doar echipamente și tehnologie enterprise-grade de ultimă generație, pornind de la routerele Juniper MX204, până la liniile de energie electrică supradimensionată și soluțiile de răcire profesionale. Plus că primim foarte multe cereri de colocare, așa că era necesar să achiziționăm un nou datacenter care să aducă proiectul THC la un nou nivel.

Cum arată piața online locală în comparație cu cea internațională?

Am studiat mulți ani piața de hosting internațională tocmai pentru că am vrut să aducem în România un aer proaspăt, o viziune mai bună. Multă vreme, piața online locală nu avea o identitate foarte bine definită. Dar, în prezent, regulile “jocului” s-au schimbat și competiția este destul de puternică pentru ca un start-up să evolueze datorită serviciilor de calitate maximă, și nu doar a prețurilor scăzute. Publicul românesc a început să înțeleagă diferențele de nuanță și care sunt atuurile noastre în fața competiției. THC își permite să vândă servicii de calitate occidentală la prețuri orientale.

Pe noi ne bucură creșterea constantă a mediului online pentru că doar astfel se poate face diferența între excelența și mediocritate. În momentul de față, provocarea pe care singuri ne-am lansat-o constă în a oferi servicii ieftine și de cea mai bună calitate. Infrastructura și experiența ne permit să rămânem concentrați pe adevăratul obiectiv: performanțe maxime pentru site-urile pe care le găzduim.

Cât ar trebui să învestească companiile pentru a beneficia de servicii de hosting de calitate?

Secretul este să obții cât mai multe resurse și caracteristici la un preț cât mai bun. În general, prețurile din România sunt destul de mici, însă există diferențe de calitate, implicit în ceea ce privește asistența tehnică. Majoritatea antreprenorilor nu sunt familiarizați cu acest tip de servicii și nu știu, în primul rând, ce tip de hosting se potrivește cel mai bine site-ului lor. Nu știu care sunt resursele de care au nevoie pentru ca site-ul lor să performeze și nici ce caracteristici să urmărească. Din nefericire, multe firme de hosting nu asigură un personal calificat care să le ofere o directivă corectă. La THC punem accent pe asistență 24/7, tocmai pentru că este esențial pentru clienții noștri să facă cea mai bună alegere încă de la început. Prețurile pentru găzduirea partajată pornesc de la 0,95 Euro pe lună și cresc în funcție de resursele alocate. Dar, în general, site-urile mari și magazinele online optează pentru găzduire VPS sau servere dedicate. Au un preț mai mare, însă mulți înțeleg că este vorba despre o investiție benefică.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri