Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat ca previziunile analistilor pentru veniturile aduse de Windows Vista in anul fiscal 2008 sunt "prea agresive" si ca nu crede ca utilizatorii vor da atat de multi bani cat se estimeaza pentru calculatoare mai performante, informeaza NewsIn.

Comentariile lui Ballmer au intervenit la doua saptamani dupa ce Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat Vista, ultima versiune a sistemelor de operare Windows si dupa ce reprezentantii companiei au estimat ca utilizatorii isi vor procura Vista mai repede decat in cazul versiunilor Windows lansate anterior.

Ballner a declarat, intr-o prezentare a strategiei catre analisti, ca Vista va crea "o crestere usoara" a vanzarilor de calculatoare in anul fiscal 2008, insa nu va provoca o urcare uriasa a vanzarilor, peste ratele normale de crestere.

"Unele dintre previziunile de venituri pe care le-am vazut pentru Windows Vista sunt prea agresive", a declarat Ballmer, care a adaugat ca nu crede ca sume atat de mari vor iesi din buzunarele consumatorilor pentru achizitionarea de calculatoare.

Microsoft a lansat in ianuarie Windows Vista, dupa peste cinci ani de dezvoltare si numeroase intarzieri. Sistemele de operare Windows ruleaza pe mai mult de 95% din calculatoarele din lume si aduc cea mai mare parte a profitului companiei.