Vanzarile online vor reprezenta 15% din piata britanica de retail, la sfarsitul anului 2007, a anuntat, vineri, un studiu realizat de firma de cercetare YouGov, potrivit NewsIn

Daca in 2002, vanzarile online reprezentau 2% din piata de retail, pana la sfarsitul lui 2007 acesta va creste la 15%, iar pana in 2020, va ajunge sa constituie 40% din piata de retail, potrivit studiului realizat de YouGov.

Potrivit nivelului actual de crestere cheltuielile pe internet vor creste pana la aproximativ 60 de miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an. Peste 13 ani, in 2020, comertul online va ajunge la aproximativ 240 de miliarde de euro in Marea Britanie, arata un studiu realizat de serviciul independent uSwitch.com.

Internetul broadband a devenit ceva obisnuit pentru 13 milioane de britanici, iar vanzarile online in luna dinaintea Craciunului au atins 3,7 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,4 miliarde de euro), cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2005, potrivit organismului de control al pietei de retail online, din Marea Britanie, IMRG.

Peste opt milioane de gospodarii petrec, in medie, doua ore pe zi pentru cumparaturi online, a mai aratat studiul YouGov, efectuat pe 15.323 de utilizatori de broadband. In medie, o gospodarie din Marea Britanie cheltuieste, anual, 1.450 de euro pe produse si servicii online dintre care cele mai populare sunt vacantele, muzica si filmele.

In Romania, potrivit unui comunicat MCTI (Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei), in primele zece luni ale anului 2006, au fost efectuate aproximativ 69.000 de tranzactii, reprezentand cumparaturi online. Valoarea totala a acestora este de peste 5,8 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Amenzi de 4% din cifra de afaceri pentru calitatea dubla a produselor