Compania Dell l-a numit pe fostul sef al diviziei Motorola pentru telefoane mobile, Ron Garriques, in functia de presedinte al filialei pentru consumul global, a doua achizitie importanta a companiei, dupa ce Michael Dell a revenit ca director general la grupul pe care l-a fondat, informeaza NewsIn.

Ron Garriques va deveni presedintele diviziei pentru consumul global din data de 19 februarie, au declarat reprezentantii Dell. Compania incearca, astfel, sa inverseze tendinta de scadere a vanzarilor si de micsorare a profiturilor care a inceput in timpul fostului director Dell, Kevin Rollins, care a parasit grupul la sfarsitul lunii ianuarie. Dell a mai anuntat ca l-a angajat pe directorul companiei Solectron, Michael Cannon, la conducerea noii filiale pentru operatiile globale.

Dell a pierdut anul trecut pozitia de lider prin reducerea vanzarilor ceea ce a dus la micsorarea cotei de piata pentru calculatoare personale, in favoarea lui Hewlett-Packard, care, spre deosebire de Dell, vinde calculatoare prin retelele de retail.

De la infiintarea companiei in 1984, Dell si-a vandut produsele direct cumparatorilor, prin telefon sau internet, fara a folosi o retea de retaileri. Vanzarile catre consumatori reprezinta aproximativ 15% din total. "Pe masura ce numarul de oameni care utilizeaza internetul se va dubla de la unul la doua miliarde in urmatorii ani, majoritatea noilor consumatori va fi localizata pe pietele emergente, cu crestere accelerata", a declarat, vineri, Michael Dell.

Demisia lui Garriques de la Motorola intra in vigoare imediat dupa prezentare. Producatorul de telefoane mobile a anuntat ca sarcinile sale vor fi preluate de catre directori interimari, vicepresedintele pentru vanzari la nivel global, Ray Roman si de vicepresedintele pentru tehnologie globala, Terry Vega.

Actiunile Dell s-au apreciat, spre sfarsitul acestei saptamani, cu 4%, pana la 24,42 dolari pe unitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si