BitDefender isi extinde activitatea prin lansarea solutiei antivirus dedicate telefoanelor mobile si PDA
BitDefender, divizia de securitate informatica a grupului Softwin, si-a extins portofoliul de produse prin lansarea versiunii comerciale a aplicatiei BitDefender Mobile Security, o solutie antivirus completa, dedicata telefoanelor mobile si dispozitivelor portabile digitale (PDA), care ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian, cat si Windows Mobile.

Lansarea produsului dedicat dispozitivelor mobile reprezinta a 20-a solutie BitDefender lansata in ultimele 12 luni. Majoritatea lor au fost testate in decursul anului trecut de catre cele mai importante foruri mondiale din domeniu, fiind calificate drept cele mai avansate tehnologii existente pe piata. BitDefender este singura tehnologie din regiune si printre cele 3 europene care au intrat anul trecut in clasamentul celor mai bune 100 produse high-tech din lume, alaturi de Google, Apple, AMD, Canon, Toshiba sau Sony.

"BitDefender Mobile Security ofera utilizatorilor de echipamente mobile o protectie avansata. Produsul protejeaza in timp real, inca de la pornirea echipamentului, fara a necesita interventii ulterioare", a declarat Bogdan Dumitru, seful echipei de cercetare dezvoltare BitDefender. "Posibilitatea de a rula scanari la cerere, inclusiv in arhive, asigura securititatea echipamentului pentru perioadele in care scanarea in timp real a fost oprita. BitDefender Mobile Security este astfel un produs de securitate complet pentru echipamente mobile a adaugat liderul echipei tehnice a BitDefender.

BitDefender Mobile Security reprezinta o extensie a activitatii consacrate a companiei romanesti din zona solutiilor pentru PC-uri, servere si retele informatice. Nevoia conceperii si dezvoltarii acestui nou portofoliu de solutii de securitate a avut la baza evolutia tehnologica a dispozitivelor mobile.

Pe masura ce posibilitatea de conectare la Internet, fie ca vorbim de WiFi, 3G sau alte tehonologii similare, devine o functie inclusa automat in noile echipamente mobile, apare tot mai evident pericolul infectarii acestor echipamente cu virusi si alte coduri informatice malitioase. Efectele unor astfel de atacuri pot fi dezastruoase, manifestandu-se prin furtul de date personale sau cu un caracter confidential, prin stergerea fisierelor sau chiar prin afectarea functionarii normale a acestor echipamente.

BitDefender Mobile Security ofera acum utilizatorilor o protectie completa, permanenta, pentru echipamentele mobile care ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian 60 si Symbian 80, cat si Windows Mobile Pocket PC si Windows Mobile Smartphone. Acesta protectie este posibila prin includerea unui scut antivirus, care o data instalat pe echipament, asigura scanare in timp real a tuturor fisierelor, inainte de executarea lor. Se ofera, de asemenea, posibilitatea de scanare a fisierelor care sunt suspecte, prin selectarea lor. Poate fi verificata memoria, cardul de memorie introdus sau se pot realiza scanari complete ale echipamentului, pentru a elimina prezenta oricarei amenintari.

Solutia ofera protectie antivirus permanenta si scanare la cerere, iar actualizarile semnaturilor de virusi se fac prin GPRS sau cu ajutorul calculatorului. Pentru a nu afecta viata bateriei, produsul pentru echipamente mobile a fost proiectat de specialistii BitDefender acordandu-se o atentie deosebita pentru consumul redus de energie.

Aplicatia este usor de instalat si de utilizat, putand fi descarcata de pe Internet sau prin conectarea echipamentului la un PC conectat la Internet. Intefata de lucru este simpla, intuitiva si usor de utilizat, nefiind nevoie de vreo alta interventie a utilizatorului pentru a proteja echipamentul contra virusilor.

Aplicatia BitDefender Mobile Security este disponibila pentru descarcare pe site-ul companiei, intr-o versiune de evaluare pentru 30 de zile. Oricine decide sa cumpere versiunea comerciala a produsului pina la 31 martie 2007 va primi un discount de 33%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri