Furnizorii britanici de telefonie mobilă au interdicție să cumpere echipament 5G de la Huawei, după 31 decembrie, și trebuie, de asemenea, să înlăture toate echipamentele 5G ale companiei chinezești din rețelele lor, până în 2027, scrie Digi24.

Secretarul pentru Digital Oliver Dowden a comunicat Camerei Comunelor decizia guvernului de la Londra.

Aceasta vine ca urmare a sancțiunilor impuse de căre administrația americană de la Washington, care spune că firma reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, acuzație negată de Huawei.

Dowden a declarat că mișcarea ar urma să întârzie, cu un an, derularea tehnologiei 5G în Marea Britanie. De asemenea, costul cumulativ al acestei decizii, împreună cu restricțiile anunțate la începutul anului împotriva Huawei, s-ar ridica la 2 miliarde de lire sterline.

„Nu a fost o decizie ușoară, însă este cea potrivită pentru rețelele telecom ale Marii Britanii, pentru securitatea noastră națională și economia noastră, atât pentru acum cât și pe termen lung”, a precizat el.

Deoarece sancțiunile SUA afectează doar echipamentul viitor, guvernul nu crede că există o justificare de securitate pentru înlăturarea echipamentelor 2G, 3G și 4G furnizate de Huawei.

Reacția Huawei

Huawei a comunicat că mișcarea este „o veste proastă pentru oricine din Marea Britanie cu un telefon mobil” și este o amenințare care poate „muta Marea Britanie pe banda digitală înceată, crește facturile și să adâncească diviziunea digitală”.

Noile restricții se aplică și asupra folosirii echipamentului de broadband furnizat de companie. Guvernul vrea ca operatorii să „facă tranziția dinspre” achiziționarea noilor echipamente Huawei folosite în rețeaua de fibră completă.

Dowden a declarat că se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în doi ani de zile.

Oficialul din Guvern a explicat că timpul suplimentar a fost acordat pentru broadband pentru a evita ca țara să devină dependentă de Nokia, ca singur furnizor al unor echipamente.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri