Vinton Cerf, considerat unul dintre parintii Internetului, se numara printre principalii responsabili ai acestui proiect NASA.

Lucram in acest moment la standardizarea protocoalelor Internet, pentru a permite navelor spatiale sa comunice si sa faca schimb de informatii in sistemul solar, a declarat Cerf in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta si-a inceput activitatea in cadrul Google in 2005, unde este responsabil de indentificarea unor noi tehnologii si aplicatii legate de Internet.

Vor aparea o serie de dispozitive ce vor crea noi oportunitati pentru afaceri si, mai ales, servicii, a adaugat Cerf, care este de parere ca interfetele ar trebui sa fie din ce in cei mai inovatoare, pentru a face fata competitiei.

Dimensiunea Internetului a crescut de la 22,5 milioane de servere in 1997, la 395 de milioane in prezent, iar numarul utilizatorilor atinge astazi 1 miliard, de la doar 50 de milioane in urma cu 10 ani, completeaza Cerf, Asia fiind liderul absolut cu 389, 4 milioane de utilizatori.