Internet pe Marte - suna ca un clasic SF de-al lui Arthur Clarke. O noua tehnologie intitulata InterPlaNet (IPN) – prescurtarea Inter-planetary Internet – a fost lansata pentru a conecta navele spatiale ce ajung pe Marte cu Pamantul.
Vinton Cerf, considerat unul dintre parintii Internetului, se numara printre principalii responsabili ai acestui proiect NASA.

“Lucram in acest moment la standardizarea protocoalelor Internet, pentru a permite navelor spatiale sa comunice si sa faca schimb de informatii in sistemul solar”, a declarat Cerf in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta si-a inceput activitatea in cadrul Google in 2005, unde este responsabil de indentificarea unor noi tehnologii si aplicatii legate de Internet.

“Vor aparea o serie de dispozitive ce vor crea noi oportunitati pentru afaceri si, mai ales, servicii”, a adaugat Cerf, care este de parere ca interfetele ar trebui sa fie din ce in cei mai inovatoare, pentru a face fata competitiei.

“Dimensiunea Internetului a crescut de la 22,5 milioane de servere in 1997, la 395 de milioane in prezent, iar numarul utilizatorilor atinge astazi 1 miliard, de la doar 50 de milioane in urma cu 10 ani”, completeaza Cerf, Asia fiind liderul absolut cu 389, 4 milioane de utilizatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Revolutia preturilor: ultimele reduceri la aparate de aer conditionat