Euronet a va construi o retea proprie de ATM-uri in tara noastra, investitiile in acest an urmand sa se ridice la valoarea de un milion de dolari, potrivit oficialilor companiei
Euronet va lansa mai multe servicii pe piata autohtona si va construi o retea proprie de ATM-uri, dupa ce compania mama, Euronet Worldwide Inc., a achizitionat subsidiara romaneasca a companiei germane Brodos AG, intr-o tranzactie ce s-a ridicat la cateva milioane de de euro, potrivit directorului de vanzari al Euronet Romania, Bogdan Hristescu.

Oficialul Euronet Romania, liderul pietei locale de servicii de management al retelelor de ATM, POS (point-of-sale) si carduri, a mai precizat ca in perioada urmatoare vor fi lansate mai multe produse prepaid, cum ar fi cardurile de debit prepaid sau serviciile de plata a facturilor si transfer de bani. Spre exemplu, in cazul cardurilor prepaid, Euronet va lansa carduri de de debit preplatite, care vor purta sigla unui emitator de carduri de renume mondial, si cu care posesorii vor putea sa realizeze plati la comercianti sau pe Internet.

Reteaua de ATM-uri Euronet va numara pentru inceput aproximativ 200 de unitati, Bogdan Hristrescu precizand ca se va incerca atragerea mai multor banci in acest sistem. In ceea ce priveste activitatile Brodos Romania, liderul pietei locale de servicii de reincarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila preplatite, acestea urmeaza sa fie asumate integral de Euronet Romania.

Subsidiara locala a Euronet si Brodos Romania au incheiat in septembrie 2006 un acord de servicii de management in urma caruia Euronet a consolidat platforma de procesare a Brodos Romania, inclusiv toate conexiunile cu clientii si terminalele POS, in cadrul Transact - divizia prepaid a companiei localizata in Germania. Transact este un procesator independent de plati electronice lider de piata in prelucrarea serviciilor de reincarcare electronica pentru telefonia mobila prepaid din Germania. Serviciul de reincarcare al Brodos Romania este sustinut in acest moment de centrul de operatiuni al Transact, care prelucreaza in prezent aproximativ sase milioane de tranzactii lunar.

Infiintata in 2001, Brodos Romania compania ofera servicii de reincarcare la peste 14.000 de puncte de prezenta, avand incheiate contracte de procesare cu cei mai mari operatori de telefonie din Romania, Orange si Vodafone. Brodos Romania a inregistrat in 2005 afaceri de aproximativ 7,11 milioane de euro (24,15 milioane lei), profitul net fiind de 0,78 milioane euro (2,65 milioane lei), potrivit ultimului bilant financiar al companiei. Euronet Romania a raportat in acelasi an o cifra de afaceri de 0,8 milioane de euro (2,99 milioane lei) si o pierdere financiara de 86.136 euro (292.374 lei).

La nivel mondial, Euronet a dat ieri publicitatii rezultatele sale financiare aferente ultimului trimestru din 2006 si rezultatele anuale. Veniturile companiei in 2006 au crescut cu 18% la 629,2 milioane de dolari (478,45 milioane euro) in timp ce profitul anual s-a dublat la 46,3 milioane de dolari (35,20 milioane euro) comparativ cu 22,4 milioane dolari (17,03 milioane euro) inregistrati in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri