IBM a anunțat că mai multe bănci globale, inclusiv BNP Paribas, una dintre cele mai mari din Europa, vor adopta platforma IBM Cloud pentru Servicii Financiare. Această soluție, dezvoltată în colaborare cu Bank of America și Promontory, este utilizată într-un ecosistem în creștere, care cuprinde instituții de servicii financiare și 30 de noi furnizori de tehnologie din întreaga lume.

Un pas important în colaborarea IBM cu Bank of America îl reprezintă definirea cadrului de politici care stau la baza acestui serviciu global, care permite accesul la o nouă generație de cloud, special adaptată pentru industria serviciilor financiare. Instituții bancare din acest ecosistem pot să tranzacționeze cu încredere, să găzduiască în siguranță aplicații cheie și fluxuri de lucru. Astfel este asigurat lucrul în siguranță cu datele sensibile de la bănci din cloud-ul public.

Pentru a oferi consultanță cu privire la reglementărilor acestui cloud, a fost creat și un consiliu consultativ. Directorul Tehnic Tony Kerrison va reprezenta Bank of America în acest Consiliu, care va fi condus de Howard Boville, Vicepreședinte Senior IBM Cloud. Consiliul va avea ca obiectiv principal să aducă laolaltă principalele instituții de servicii financiare pentru a conlucra și a contribui la dezvoltarea securității în cloud, în acest sector foarte reglementat.

„Am avut un succes important cu cloud-ul nostru propriu, care găzduiește în prezent majoritatea volumelor noastre de lucru în sfera tehnologică” a declarat David Reilly, Director Executiv Global Banking & Markets, Bank of America. „În același timp, am căutat să identificăm o soluție pregătită pentru servicii financiare care oferă același nivel de securitate și economie precum cloud-ul nostru privat, dar cu scalabilitate sporită. De aceea suntem în parteneriat cu IBM, pentru a dezvolta un cloud fără precedent în industrie, care pune reziliența datelor, confidențialitatea și nevoia pentru siguranță a informațiilor mai presus de orice decizie de business.”

IBM a contribuit la stabilirea politicilor din jurul acestui serviciu de tip cloud, prin implicarea Promontory, o unitate de business IBM Services și lider global în consultanță pe conformitatea cu reglementările din domeniul bancar. IBM, Promontory și Consiliul Consultativ vor continua să colaboreze pentru a se asigura că acest cadru va fi actualizat pentru a aborda cele mai recente reglementări ale industriei.

BNP Paribas se alătură IBM Cloud pentru Servicii Financiare

BNP Paribas se va alătura IBM Cloud pentru Servicii Financiare, devenind principalul client din Europa. Primul său cloud din Europa este dedicat să respecte GDPR, adoptând astfel o platformă globală cu expertiză în domeniul financiar și care îndeplinește standardele exigente ale acestuia. BNP Paribas va utiliza un cloud dedicat, dezvoltat și gestionat de IBM, care va folosi tehnologii precum capacitățile de criptare Keep Your Own Key (KYOK). BNP Paribas ar putea planifica pentru viitor posibilitatea de a atrage alți parteneri bancari în ecosistemul IBM Cloud la nivel european.

„Pe măsură ce continuăm să extindem colaborarea cu IBM, conducem inovația în industria serviciilor financiare și suntem capabili să devenim parteneri al unui ecosistem în creștere, format din furnizori de tehnologie, pornind de la startup-uri mici până la liderii în industrie. Acesta este un pas important pentru BNP Paribas Group pentru a accelera călătoria sa de transformare să fie în conformitate cu reglementările europene,” a declarat Bernard Gavgani, CIO BNP Paribas.

IBM dezvoltă ecosistemul Cloud pentru Serviciile Financiare

Banca japoneză MUFG intenționează să implementeze IBM Cloud pentru Servicii Financiare în Japonia, continuând astfel călătoria sa de transformare alături de IBM. Prin acest parteneriat este urmărită reinventarea digitală în era noii normalități.

IBM și-a extins, de asemenea, ecosistemul aflat deja în creștere de furnizori independenți de software (ISV) pentru a include mai mult de 30 de parteneri. Aceștia vor contribui la abordarea cerințelor stricte de securitate, reziliență și conformitate și pot accelera colaborarea cu instituțiile de servicii financiare.

„Cu principalele instituții financiare și partenerii tehnologici care se alătură cloud-ului nostru de servicii financiare, IBM stabilește un climat de încredere în această industrie și în întreaga lume. Cloud-ul public IBM, care are capacități de criptare de vârf în industrie, este cloud-ul dedicat tuturor industriilor cu reglementări foarte stricte, inclusiv serviciilor financiare de asistență medicală, telecomunicațiilor, companiilor aeriene și multor alte domenii", a declarat Howard Boville, Vicepreședinte Senior IBM Cloud.

Noi capacități de cercetare în domeniul cloud

Cercetările IBM au jucat un rol central la baza tehnologiei folosite la IBM Cloud pentru Serviciile Financiare, cu o abordare globală asupra securității și conformității care acoperă infrastructura, platforma, datele și fluxul de lucru.

IBM are planificate, pentru luna august, două lansări importante în sectorul de cercetare. Centrul de Securitate și Conformitate IBM Cloud le va permite clienților să monitorizeze și să se implice activ în dezvoltarea politicilor de securitate și conformitate, pentru a oferi un proces de lucru fără întreruperi, automatizat și adaptabil. Pentru a permite clienților și partenerilor de servicii financiare să beneficieze și să influențeze crearea tehnologiilor cloud emergente, IBM va lansa de asemenea Laboratorul pentru Cercetare și Inovare IBM Cloud.

IBM Cloud pentru Serviciile Financiare este construit pe cloud-ul public IBM, bazat pe aceeași securitate confidențială de vârf din industrie care se găsește și în IBM Z. Livrat prin intermediul IBM Hyper Protect Services, acesta dispune de capacități de criptare "Keep Your Own Key" susținute de cel mai înalt nivel de certificare de securitate disponibilă pe piață, făcând din cloud-ul public IBM o alegere deschisă și sigură pentru afaceri.

Sursa foto: Laborant / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri