Piata locala de distributie IT va ajunge anul acesta la valoarea totala de 900 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, a anuntat ieri presedintele diviziei de distributie IT a grupului RTC ProCa, Sorin Stancu.
ProCa Romania SRL a incheiat 2006 cu o cifra de afaceri de 36 milioane euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de 50 milioane euro pe fondul maririi retelei de distributie proprie si prin parteneri, a adaugat Stancu.

Din totalul de 36 de milioane de euro, 60% a fost realizat prin distributie directa, iar 40% prin parteneri (reselleri). Oficialul ProCa estimeaza pentru acest an o crestere a pietei de distributie IT cu 20%. in 2006 ProCa a avut 1.500 de parteneri, iar in 2007 spra sa ajunga la 2.000. In planurile de dezvoltare intra si posibilitatea de a achizitiona alte firme autohtone de distribtie IT, potrivit lui Sorin Stancu.

In 2006, numarul de sisteme vandute ale companiei ProCa a depasit 20.000 de unitati, practic o dublare fata de 2005. Placile de baza si video au mers anul trecur pe un trend ascendent intre 25 si 100 de procente, in timo ce vanzarile de HDD-uri au crescut cu 10% si reprezinta 12% din veniturile companiei.

ProCA Romania a anuntat recent incheierea unui parteneriat strategic cu Sony, si a estimat ca in primul an parteneriatul va genera afaceri de un milion de euro din vanzarea gamei audio/video de la Sony.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. in 2005 compania a devenit membru RTC Holding, iar din 2006, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC. RTC Holding BV a cumparat, in noiembrie, 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul directorul al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii au hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei.

ProCA Romania are un capital social de 190.000 lei din care 33.150 lei si 110.054 dolari. Grupul RTC a incheiat anul 2006 cu zece divizii reprezentand liniile principale de business, printre care si cea de distributie IT, si a raportat o cifra de afaceri apropiata de un miliard de lei si un numar de 4000 de angajati.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri