Orange România anunță că a extins rețeaua 5G la nivelul întregii capitale, Bucureștiul devenind astfel primul oraș din România ce oferă conectivitate 5G pentru toți locuitorii săi.

În urma acestei mutări, clienții care au un abonament Orange 5G și un telefon compatibil, au parte de viteze maxime de download de până la 1,2 Gbps. În afară de București, rețeaua Orange 5G este disponibilă în anumite zone din Otopeni, Voluntari, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța și Mamaia.

”Pentru clienţii Orange acest lucru se traduce prin viteze superioare de internet şi un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut în accesarea serviciilor, fie că vorbim despre streaming de conţinut video sau sesiuni intense de gaming. În plus, prin extinderea reţelei 5G susţinem afacerile viitorului care vor utiliza această tehnologie pentru proiecte de automatizare, IOT, Smart City sau dezvoltarea maşinilor autonome.” a declarat Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

La finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019, 98.86% din populația țării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59.63% din populația țării.

Sursa foto: Facebook Orange

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri