Compania japoneza Sanyo a pierdut aproape un sfert din valoarea de piata, dupa ce compania a anuntat ca este anchetata de catre autoritatea de control a pietei bursiere japoneze, aceasta reprezentand ultima lovitura primita de piata de electronice de larg consum.

Potrivit purtatorului de cuvant al Sanyo, Akihiko Oiwa, Comisia de Supraveghere a Valorilor si Burselor (CSVB) efectueaza o investigatie iar compania a pus la dispozitie informatiile necesare.

Acesta a refuzat sa comenteze sau sa dezvaluie scopul anchetei, insa o sursa din CSVB a declarat ca autoritatile investigheaza castigurile anterioare ale companiei cu sediul la Osaka, in privinta contabilizarii pierderilor la filialele Sanyo.

Cotidianul Asahi a relatat, anterior, ca Sanyo vrea sa stearga pierderi de aproximativ 190 de miliarde de yeni (1,6 miliarde de dolari) in anul financiar incheiat in martie 2004, mai ales de la filiale, insa, in final, a mascat pierderi de doar 50 de miliarde de yeni.

Sanyo a anuntat, anterior, ca estimeaza pierderi pentru al treilea an consecutiv in martie, din cauza vanzarilor slabe de camere digitale si costurilor mari de restructurare, motiv pentru care compania a emis, anul trecut, actiuni preferentiale in valoare de 2,6 miliarde de dolari catre Goldman Sachs si alte doua banci, la un pret mult redus.

Un purtator de cuvant al Goldman Sachs a declarat ca banca americana isi pastreaza implicarea in investitia Sanyo.

Actiunile Sanyo s-au depreciat cu 21%, pana la 181 de yeni pe unitate, pierzand 90 de miliarde de yeni din valoarea de piata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri