Cei care utilizeaza tehnologia wireless pentru a se conecta la Internet sunt mult mai \"devotati mediului online\", reiese dintr-un studiu de piata realizat de Pew Internet in colaborare cu American Life Project, informeaza BBC.

In timp ce 54% dintre utilizatorii de Internet broadband isi verifica email-ul "intr-o zi obisnuita", 72% dintre cei care folosesc conexiunea fara fir il acceseaza zilnic.

Aproximativ jumatate dintre utilizatorii wireless primesc stiri online in fiecare zi, fata de doar 31% dintre cei care folosesc broadband-ul traditional.

Raportul defineste conexiunea wireless drept conectarea la Internet prin intermediul retelelor wi-fi sau mobile.

Studiul mai evidentiaza si faptul ca numarul celor care au o astfel de retea fara fir acasa s-a dublat in ultimii doi ani, de la 1 din 10 in ianuarie 2005 la 1 din 5 in decembrie 2006, iar 80% dintre acestia dispun si de Internet in banda larga.

Mai mult, diferite aspecte legate de stilul actual de viata, precum mobilitatea si conectarea permanenta, sustin evolutia spectaculoasa a acestui fenomen.

O majoritate covarsitoare dintre utilizatorii de laptop-uri a raportat utilizarea conexiunii wireless acasa sau in afara locului de munca si doar o treime dintre acestia au declarat ca folosesc tehnologia fara fir la birou.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri