Grupul K Tech - Ultra Pro, care activeaza atat in zona de retail, cat si in cea de distributie de computere si alte echipamente electronice, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 84,2 milioane de dolari (64,2 milioane de euro) cu doar o suta de mii de euro peste nivelul inregistrat in 2005.
Conducerea companiei mizeaza in 2007 pe o rata medie de crestere de 20% in conditiile in care estimeaza o crestere a pietei IT cu 10% si 15%. Aceasta evolutie va fi influentata puternic si de recenta lansare Microsoft Windows Vista", a spus directorul de marketing K Tech -Ultra Pro, Catalin Butolo.

Chiar daca K Tech - Ultra Pro a inregistrat anul trecut o crestere a veniturior de doar 5% fata de 2005, reprezentantii companiei se declara multumiti de nivelul profitabilitatii atins in 2006. In conditiile in care procentul de crestere pe piata IT a fost, in 2006, unul mult mai mic comparativ cu anul 2005, suntem multumiti de evolutia pozitiva a cifrei de afaceri a grupului. La nivelul grupului K Tech -Ultra PRO cresterea procentuala importanta a profitului inregistrata la finele anului 2006 indica un echilibru financiar solid, a declarat pentru Wall-Street Catalin Butolo.

Cifra de afaceri a grupului K Tech Ultra Pro se imparte in 50% distributie si 50% retail astfel incat distributia veniturilor s-a echilibrat fata de anii anteriori.

In 2006, grupul K Tech Ultra Pro si-a crescut cota de piata, din punct de vedere al numarului total de unitati vandute in fiecare trimestru.Astfel, in trimestrul patru al anului 2006, grupul K Tech Ultra Pro ocupa primul loc pe piata de distributie IT, cu o cota de 10,7 %, conform ultimelor date IDC.

"Pentru 2007, grupul K Tech Ultra Pro si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, in conditiile in care estimam o crestere a pietei IT cu 10% si 15%. Aceasta evolutie va fi influentata puternic si de recenta lansare Microsoft Windows Vista", a adaugat directorul de marketing K Tech -Ultra Pro, Catalin Butolo.

Obiectivele prioritare pentru acest an sunt consolidarea retelei de retail si cresterea vanzarilor. De asemenea, dezvoltarea componentei de vanzari online reprezinta un alt punct important al strategiei grupului." Pentru aceasta ne propunem atingerea unui procent de peste 5% din cifra de afaceri a grupului", a completat Catalin Butolo.

In contextul aderarii la Uniunea Europeana ne asteptam, si pe piata IT din Romania, la modificari ale preferintelor consumatorilor. Prin prisma acestei tendinte ne propunem pentru perioada urmatoare introducerea pe piata a unor noi marci si implementarea unui sistem de fidelizare a clientilor., a adaugat Catalin Butolo

Grupul K Tech Ultra Pro desfasoara activitati atat in segmentul de retail cat si in cel de distributie.

Incepand cu anul 1999, K Tech Ultra Pro este dealer autorizat Vodafone, iar in prezent reteaua de magazine Ultra Pro Computers include 43 de magazine cu vanzari GSM si se situeaza printre primele zece retele de acest gen din Romania.

In 2003 a fost infiintata compania Ultra Pro Software, specializata in solutii software si hardware integrate precum sistemul de pontaj si control acces ultraTracker, sistemul de supraveghere video ZSK si platforme e-commerce.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri