Intel Corp., cel mai mare producator de cipuri din lume, va investi peste un miliard de dolari pentru echiparea fabricii sale din New Mexico cu cea mai avansata tehnologie in domeniu. Fabrica va fi a patra din portofoliul Intel care va produce microcipuri de 45 de nanometri, productia fiind programata sa inceapa la jumatatea anului viitor.

Valoarea investiei in noua linie de productie a fabricii din New Mexico este estimata la peste un miliard de dolari, Intel bugetandu-si opt miliarde de dolari pentru retehnologizarea tuturor fabricilor cu noua tehnologie de productie. Noile cipuri vor avea o dimensiune mai redusa si astfel vor oferi performante tehnice superioare microcipurilor de generatie mai veche.

Un nanometru este unitatea de lungime egala cu a miliarda parte dintr-un metru, o celula rosie umana avand o suprafata egala cu cea a 400 de tranzistori de 45 de nanometrii, numarul mediu care constituie baza unui microcip.

Intel va incepe productia noilor microcipuri in fabrica sa de la Oregon, spre sfarsitul anului fiind programata inceperea productiei in cadrul noi fabrici din Arizona o investitie de trei miliarde de dolari. Inainte de inceperea productiei in cadrul fabricii din New Mexico, Intel va demara activitatea si in noua sa fabrica din Kiryat Gat, Israel, a carei constructie a necesitat investitii de 3,5 miliarde de dolari.

Intel a inregistrat in ultimul trimestru din 2006 o scadere de 40% a profitului, pana la 1,5 miliarde de dolari. Principalul rival, Advanced Micro Devices Inc. (AMD), a inregistrat in aceeasi perioada o pierdere de 574 milioane de dolari (441 milioane euro), dupa ce in urma cu un an inregistrase 96 milioane de dolari (73,76 milioane euro) profit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri