Romania a urcat, in februarie, cu 23 de pozitii in clasamentul international privind numarul de companii care detin cea mai inalta certificare a Sistemelor de Management al Securitatii Informatiilor (SMSI), inaintea Luxembrugului, care are doar o firma certificata.
Romania a urcat pe locul 41 mondial dupa ce trei companii au primit cerificatul pentru securitatea informatiilor. Pana in prezent, doar trei dintre firme romanesti au fost inscrise in Registrul International al companiilor cu cea mai inalta certificare in ceea ce priveste securitatea informatiilor. Acestea sunt Vodafone, Romtelecom si, cea mai recent intrata pe lista, Romanian Soft Company (RSC).

Locul intai este ocupat de Japonia, cu 1.907 de firme certificate, pe locul al doilea se afla Marea Britanie, cu 319 companii certificate, iar pe locul al treilea este situata India, cu 269 de certificate. Ultimele locuri sunt ocupate de tarile care au doar cate o companie certificata, dintre tarile europene aflandu-se pe aceste pozitii Armenia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Moldova, Serbia Muntenegru si Ucraina.

Information Security Management Systems International User Group (ISMS IUG) este organismul international care inregistreaza companiile certificate de catre organizatii acreditate pe plan mondial privind implementarea sistemului de management al securitatii informatiilor.

Avantajele implementarii sistemului de management al securitatii informatiilor sunt multiple. in primul rand, garanteaza securitatea informatiilor societatii certificate si a informatiilor clientilor si partenerilor sai de afaceri, potrivit directorului general al RSC, Elisei Craciun. "in plus, sistemul contribuie la cresterea gradului de incredere conferit de companie pe piata si asigura obtinerea dovezilor de conformitate cu cerintele legale de pastrare a confidentialitatii datelor personale, a drepturilor de autor si, nu in ultimul rand, creste competitivitatea organizatiei", a declarat Elisei Craciun.

Implementarea sistemului de management al securitatii informatiilor reprezinta o garantie de securitate pe termen lung bazata pe cele trei principii de baza privind protectia informatiilor. Potrivit principiului de confidentialitate, informatia este accesibila doar acelora care sunt autorizati sa aiba acces. Principiul integritatii se refera la protejarea corectitudinii si caracterului complet al informatiei si metodelor de procesare. Principiul disponibilitatii cere ca utilizatorii autorizati sa aiba acces la informatii si la bunurile asociate atunci cand este necesar.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri