Microsoft limiteaza accesul Mac-urilor la Vista

Dupa ani de amanari si miliarde de dolari investite in dezvoltare si marketing, am fi tentati sa credem ca Microsoft ar dori vanzari cat mai mari pentru noul sistem de operare Windows Vista. Cu toate acestea, Microsoft ingreuneaza achizitia pentru utilizatorii de calculatoare Macintosh, dar si pentru alti potentiali clienti influenti, informeaza International Herald Tribune.

Cea mai mare companie de software din lume sustine necesitatea masurilor de limitare din motive de securitate. Multi analisti considera insa aceasta strategie drept o decizie de afaceri despre care Microsoft pur si simplu nu vrea sa dea explicatii.

Situatia in cauza implica tehnologia cunoscuta sub numele de virtualizare. In esenta, notiunea se refera la imitarea de catre un computer a mai multor dispozitive, unele avand chiar sisteme diferite de operare.

Virtualizarea este folosita de ceva timp in centrele de date ale corporative, ca modalitate de crestere a eficientei serverelor si pentru testarea de diverse programe sau aplicatii. Tehnologia nu este straina nici utilizatorilor casnici.

Pentru ca in prezent calculatoarele Macintosh produse de Apple folosesc aceleasi microprocesoare Intel ca si multe alte PC-uri, virtualizarea ofera posibilitatea utilizatorilor Mac sa se jongleze cu cele doua sisteme de operare Mac OS X si Windows, oferindu-le posibilitatea sa acceseze programe - printre care si diferite jocuri - permise doar de sistemul produs de Microsoft.

Reprezentantii Microsoft sustin ca refuzul de a accepta aceasta tehnologie se datoreaza lipsurilor in materie de securitate pe care le-ar avea virtualizarea, conform unor studii intreprinse anul trecut, ale caror rezultate sunt insa destul de controversate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri