Oracle isi continua seria achizitiilor companiilor premium de pe piata sa, completandu-si solutiile software oferite companiilor cu inca un produs

Oracle Corp., al treilea producator mondial de software, a ajuns ieri la un acord de preluare cu Hyperion Solutions Corp., un producator de software pentru analiza rezultatelor companiilor, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 3,3 miliarde de dolari (2,5 miliarde euro).

Actionarii Hyperion vor primi 52 de dolari pe actiune, cu 21% mai mult decat ultima cotatie de inchidere a Hyperion inainte de anuntarea tranzactiei. Actiunile companiei au crescut, dupa anuntarea preluarii de catre Oracle, cu 21% pana la valoarea de 51,76 de dolari.

Achizitia Oracle face parte din strategia companiei de a vinde mai mult software decat principalul sau rival SAP AG, scrie Bloomberg, singura sansa pe unele nise fiind achizitionarea unor producatori specializari. Oracle a realizat in ultimii ani achizitii in valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, cele mai importante preluari fiind cele ale companiilor PeopleSoft Inc. si Siebel Systems Inc.

Oracle a precizat ca preluarea Hyperion va creste veniturile proprii cu minim un cent pe actiune in 2008 si patru centi pe actiune in 2009. Hyperion are aproximativ 12.000 de clienti si a estimat pentru acest an venituri de aproximativ 900 milioane de dolari. Oracle a inregistrat in perioada septembrie - noiembrie un profit net de 967 milioane de dolari (738,42 milioane euro), in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara din 2005.

Oracle este al doilea producator mondial e software pentru bazele de date, in spatele liderului SAP, vazanzarile pe acest segment totalizand 73% din totalul veniturilor in ultimul an fiscal al companiei. Pe piata globala de software, Oracle este al treilea producator, in urma Microsoft si a IBM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si