Tehnologiile emergente stau la baza serviciilor și produselor inovatoare ce fac diferența dintre companiile de succes și cele care nu reușesc să țină pasul cu schimbările accelerate care influențează majoritatea industriilor la nivel global. Investițiile în infrastructura necesară pentru dezvoltarea unor astfel de soluții ar trebui să fie pe lista scurtă a organizațiilor ce își propun să își păstreze business-ul pe linia de plutire.

Indiferent de dimensiunile companiei și industria în care activează, fiecare organizație trebuie să îmbrățișeze oportunitățile aduse de Inteligența Artificială și să pună bazele unei strategii care să se concentreze pe beneficiile aduse de tehnologiile emergente la nivelul operațiunilor pe care le desfășoară.

Inteligența Artificială își poate amprenta în orice aspect al unei organizații, fie că vorbim de zona de producție, operațiunile departamentului de resurse umane, marketing, vânzări sau logistică.

Cum te ajută tehnologiile emergente

Eficientizarea costurilor, gestionarea, prelucrarea și securizarea datelor sau automatizarea operațiunilor sunt procese pe care tehnologiile emergente, precum Inteligența Artificială, Internetul Lucrurilor(IoT) sau 5G le pot derula cu succes.

Într-o perioadă marcată de incertitudini precum cea pe care o traversează majoritatea industriilor în anul 2020, eficientizarea costurilor trebuie să fie unul dintre principalele preocupări ale unei organizații.

În urma unui sondaj realizat de către compania de cercetare McKinsey, 63% dintre executivii intervievați au precizat că organizațiile pe care le reprezintă și care au adoptat Inteligența Artificială au înregistrat o creștere a veniturilor în domeniile de activitate în care a fost implementată. De asemenea, 44% dintre acestia au precizat că au observat o reducere a costurilor.

De la eliminarea task-urilor repetitive prin intermediul tehnolgiei RPA(robotic process automation) până la soluții de tip chatbot dedicate departamentului de relații cu clienții, tehnologiile emergente îți transformă business-ul într-unul mult mai agil, în care angajații ajung să se concentreze pe task-uri care aduc valoare adăugată, scăpând de atribuțiile repetitive.

Conform unei analize realizate de către International Data Corporation (IDC), cheltuielile la nivel global privind investițiile în sisteme ce utilizează Inteligența Artificială vor ajunge în 2022 la 79,2 miliarde de dolari, mai mult decât dublu față de suma estimată pentru 2019, respectiv 35.8 miliarde de dolari, evoluție ce demonstrează o atenție din ce în ce în mai mare acordată tehnologiilor emergente.

Mai mult, recent un obiectiv major al afacerilor a fost de a găsi modalități pentru utilizarea cloud-ului ca model de operare, cu scopul de a permite gestionarea, scalarea și partajarea ușoară a calculelor, stocării, rețelelor și protecției datelor. Nevoia rapidă de transformare digitală a mărit cererea de modele de cloud hibrid (privat și public).

Chiar și înainte de pandemia COVID-19, prea multe organizații au luat decizii legate de tranzițiile volumului de muncă în cloud fără un plan pe termen mai lung sau o viziune mai amplă. S-au găsit soluții punctuale în jurul software-ului și problemelor individuale, dar astfel de investiții nu au ca rezultat cea mai bună soluție generală, pe termen lung. Cu toate acestea, este esențială existența unor operațiuni și infrastructuri consistente în cloud, astfel încât organizațiile constată rapid că modelele cloud hibride sunt strategia potrivită atunci când vine vorba de costuri, scalabilitate și securitate pe termen lung.

Obiectivul: să implementăm un cloud hibrid, flexibil

În general, cloud-ul public este o soluție unică, care nu satisface nevoile tuturor sarcinilor de lucru. Deși organizațiile s-au mișcat rapid - și de multe ori au implementat soluții de cloud multiplu - acum se află în dificultate. Complexitatea gestionării multor cerințe de securitate și confidențialitate a datelor poate deveni costisitoare.

Prin urmare, scopul este de a duce în cloud-ul public doar acele sarcini de lucru care beneficiază cel mai mult de acesta. Această abordare determină mai multe organizații să adopte o soluție hibridă sau cea mai bună combinație posibilă între cloud public și privat și centrul de date.

Mai presus de toate, punctele forte ale unui cloud hibrid sunt flexibilitatea și deschiderea sa, permițând modificări atunci când este nevoie de o nouă direcție. Cu un cloud hibrid, aplicațiile de date, serviciile și volumele mari de lucru pot fi gestionate și mutate în cloud public și privat, folosind aceeași infrastructură și mediu de operare consecvente.

O infrastructură bine dezvoltată, cheia succesului în implementarea tehnologiilor emergente

Odată cu punerea la punct a strategiei ce vizează direcțiile de implementare a tehnologiilor emergente, trebuie trasate aspectele ce țin de infrastructura necesară pentru susținerea acestor procese.

Alegerea furnizorului de infrastructură potrivit poate face diferența dintre o implementare reușită și una deficitară. Dell Technologies pune la dispoziție companiilor produse care pot rula aplicații bazate pe tehnologiile emergente, fie că vorbim de Inteligență Artificială, cloud, 5G sau Internet of Things.

Soluțiile bazate pe Inteligență Artificială ajută companiile să își modernizeze infrastructura IT și să folosească capacitatea tehnologiilor emergente pentru a-și eficientiza operațiunile. Soluțiile bazate pe cloud hibrid permit o gestionare mai eficientă a volumelor de muncă, protecție mai mare a datelor și eficientizarea costurilor.

Serverele din seria PowerEdge, soluțiile de stocare PowerMAX sau stațiile de lucru Precision sunt soluțiile de infrastructură oferite de Dell Technologies pentru companii, indiferent de dimensiunea și stadiul de digitalizare al acestora.

Dincolo de soluțiile de infrastructură, compania oferă servicii de consultanță dedicate procesului ce își propune să genereze eficiență operațională, transforme procesul de lucrea a deciziilor și șă genereze alte oportunități de business care vor contribui la creșterea afacerii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri