Huawei Consumer Business Group anunță lansarea celui mai recent smartphone vârf de gamă, HUAWEI Mate 40 Series, ce va fi în curând prezentă și pe piața din România, conform informațiilor oferite de către companie.

Seria HUAWEI Mate 40 are la bază ADN-ul seriei Mate, în ultimii 8 ani fiind lansate zece dispozitive parte a acestei serii. HUAWEI Mate 40 Pro+ și Huawei Mate 40 Pro integrează un cip 5G de 5 nm, sistemul de cameră cinematică Ultra Vision și designul Space Ring.

Telefoanele oferă și rezistență la praf și apă IP 68, o gamă de comenzi de volum atât virtuale, cât și fizice, precum și algoritmi îmbunătățiți de prevenire a atingerilor greșite. Smartphone-urile HUAWEI Mate 40 Pro și HUAWEI Mate 40 Pro+ vin cu un decupaj mai mic pentru camera frontală ce dispune de tehnologie 3D Face Unlock, o cameră selfie cu unghi ultra-larg și un senzor de gesturi precis.



Cele două smartphone-uri sunt disponibile la nivel internațional în nuanțele Black, White și Mystic Silver. Există și două variante cu piele vegană, în nuanțele Sunflower Yellow și Olive Green. Totodată, HUAWEI Mate 40 Pro+ prezintă în partea din spate un panou din ceramică nano-tech rafinat disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

Seria Kirin 9.000 este echipată pentru 5G și are peste 15,3 miliarde de tranzistoare. Procesorul are o arhitectură eterogenă pe trei nivele, cu nuclee care rulează cu o frecvență de 3.13 GHz. SoC-ul integrează și o GPU Mali-G78 24-core, precum și o NPU cu două nuclee mari și un nucleu mic, pentru AI de nivel următor.



Unitatea de procesare grafică GPU Mali-G78 24-core de pe HUAWEI Mate 40 Pro și HUAWEI Mate 40 Pro+ este cel mai puternic GPU văzut vreodată pe un dispozitiv Huawei. Datorită afișajului de 90 Hz și ratei de eșantionare tactilă de 240Hz, capacitatea de reacție este mai mare, iar motorul liniar oferă feedback haptic pentru a corespunde cu experiența vizuală. Această configurație este completată de două difuzoare stereo pentru a crea experiențe cinematice cu super bas stereo.

Seria HUAWEI Mate 40 este echipată și cu o tehnologie a bateriei necesară pentru a ține pasul cu cerințele 5G, suportând cea mai rapidă iterație a HUAWEI SuperCharge.

Sistemul de camere cu care sunt echipate telefoanele din seria HUAWEI Mate 40 a fost proiectat împreună cu Leica. Dispunând de cameră cinematică dublă și cameră dublă Ultra Wide, utilizatorii pot surprinde videoclipuri și imagini wide angle atât cu camera frontală, cât și cu cea din spate.

Camera cinematică dublă are un raport de filmare 3:2, cu funcții precum Steady Shot, în timp ce motorul HDR XD Fusion oferă o expunere echilibrată, chiar și atunci când contrastul iluminării este extrem. O altă funcție este Tracking Shot, iar Story Creator permite efecte cinematice adevărate. În materie de sunet, seria HUAWEI Mate 40 oferă Audio Focus și Audio Zoom.

Calitatea imaginii a fost îmbunătățită cu Full Pixel Octa PD AutoFocus. Corecția îmbunătățită a distorsiunii vizează fața, corpul și membrele, obiectivul cu unghi ultra larg.



HUAWEI Mate 40 Pro dispune de o cameră foto cu teleobiectiv periscop pentru a suporta zoom hibrid 10x și zoom digital 50x, iar HUAWEI Mate 40 Pro+ vine cu o cameră dublă cu teleobiectiv care permite zoom hibrid 20x și zoom digital 100x.

Camera Selfie Ultra Vision de pe HUAWEI Mate 40 Pro și HUAWEI Mate 40 Pro+ vine cu suport pentru captură video 4K și opțiune de fotografiere într-unul din cele trei câmpuri vizuale disponibile, de la aproape și personal la ultra-wide.



Cele două telefoane mai dispun de funcții precum Smart Gesture Control, care permite controlul total hands-free al dispozitivului. Prin simpla plasare a mâinii deasupra dispozitivului, utilizatorul îl poate activa sau naviga pe telefon cu glisări la stânga, la dreapta, în sus și în jos. Pentru a răspunde la apeluri există și un gest de atingere în aer.

Noua funcție dinamică Eyes on Display poate fi activată dintr-o privire, cu afișaje interactive, care pot fi personalizate și care găzduiesc toate informațiile de pe telefon. Sunetul apelurilor primite nedorite poate fi redus prin contactul vizual cu telefonul, iar funcția auto-sleep este dezactivată automat cât timp dispozitivul este în atenția utilizatorului.

Funcția îmbunătățită MeeTime, combinată cu puterea ecosistemului Huawei 1+8+N, Multi-screen Collaboration oferă un nou mod de a opera mai multe dispozitive în același timp, rulând până la trei aplicații simultan, și combinând smartphone-ul și PC-ul.


În timpul evenimentului, Huawei a anunțat și lansarea HUAWEI FreeBuds Studio, primele căști cu anulare a zgomotului peste urechi din portofoliul companiei, PORSCHE DESIGN HUAWEI WATCH GT 2, ochelarii inteligenți HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II și HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.

AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale

Accesul la serviciile și aplicațiile Google fiind în continuare restricționat, utilizatorii pot folosi Huawei AppGallery ce cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay.

App Gallery conține și aplicații din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Ziare.com, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, Antena Play, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online.

De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass.

Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri