Axigen, singurul dezvoltator roman de servere de email, anunta semnarea unui parteneriat tehnologic cu unul dintre producatorii de renume mondial de solutii hardware si software pentru retele de calculatoare, corporatia Sun Microsystems, Inc. in urma semnarii acestui document, AXIGEN a devenit Partener Asociat in cadrul Programului Sun Partner Advantage for Independent Software Vendors.

Versiunea comerciala a serverului AXIGEN pentru platformele Solaris i386 a fost lansata pe 15 august 2006, produsul evoluand ulterior pana la versiunea 2.0.4, in timp ce versiunea 3.0 beta se afla in prezent in faza de testare publica.

“Suntem deosebit de incantati sa incheiem acest parteneriat cu AXIGEN pentru sustinerea eforturilor lor de dezvoltare a unei solutii fiabile. Suntem de asemenea increzatori ca tehnologiile dezvoltate de Sun Microsystems vor contribui la cresterea cotei de piata a solutiilor AXIGEN pentru aplicatiile critice de afaceri. Solaris 10 este cel mai bun sistem de operare de pe piata in prezent si este in acelasi timp alegerea preferata de administratorii de sistem ai companiilor cu nevoi tehnologice critice”, a declarat Anca Stancu, Consultant Vanzari, Sun Microsystems Business Development Office Romania.

“Unul dintre beneficiile principale ale parteneriatului nou incheiat este recunoasterea oficiala a stabilitatii si fiabilitatii solutiei dezvoltate de compania noastra pentru platformele Sun”, a comentat Oana Bornaz, CEO AXIGEN.

Intr-adevar, arhitectura flexibila multiplatforma a serverului de email AXIGEN a permis portarea acestuia cu usurinta pe platformele Sun si a contribuit semnificativ la mentinerea unui ritm constant de dezvoltare a versiunilor succesive de produse AXIGEN destinate altor sisteme de operare. In urmatoarele luni, compania spera ca parteneriatul anuntat astazi sa confirme valoarea superioara ce poate fi oferita de un produs complex, rezultat din eforturile sustinute ale celor doi parteneri.