Grupul american Microsoft acuza compania Google de incercarea de a incalca drepturile de autor in ceea ce priveste fisierele audio si video, potrivit unui interviu publicat in cotidianul Financial Times. "Google incearca peste tot unde poate sa evite limitele legislatiei privind drepturile de autor", a precizat, pentru Financial Times, principalul consilier juridic al grupului condus de Bill Gates, Thomas Rubin.

Google a demarat in 2005 un proiect controversat, prin care vrea sa transforme in format digital milioane de carti pentru a crea o uriasa biblioteca virtuala. Acest proiect a fost criticat de editori, care considera ca aceasta initiativa le va reduce profiturile.

De multe luni, principalele companii de televiziune, casele de discuri si film incearca fara succes sa obtina compensatii de pe urma site-ului YouTube, detinut de Google. Site-ul gazduieste milioane de fisiere video dintre care multe incalca legislatia privind drepturile de autor

Pana acum, strategia grupului american a fost de a spune editorilor si grupurilor media ce nu doresc ca materialele publicate de acestia sa nu fie difuzate sa exprime acest lucru, pentru ca acestea sa fie scoase din bazele de date. insa dupa parerea grupului Microsoft, acestu lucru nu este suficient.

"Google a adoptat o strategie unilaterala, estimand ca are dreptul de a copia continutul cartilor din biblioteci fara autorizatia editorilor si a autorilor ce detin drepturile asupra acestor documente", a precizat Rubin potrivit NewsIn.

"Acest proiect va fi fara indoiala extrem de profitabil pentru Google din punct de vedere comercial, insa cei ce detin drepturile de autor nu vor avea prea mult de castigat, poate chiar nimic", a precizat oficialul Microsoft, referindu-se si la site-ul YouTube in ceea ce priveste publicarea fara autorizatie a fisierelor audio si video.

YouTube este un site care a popularizat ideea de publicare pe internet a videoclipurilor de catre utilizatori. YouTube a evoluat, in 19 luni, de la un mic site pe internet, initiativa pornita intr-un garaj, pana la a publica, in prezent, pana la o suta de milioane de videoclipuri zilnic, insa a atras si criticile unor mari companii media, pentru difuzarea, fara consimtamantul proprietarului, a videoclipurilor muzicale sau de televiziune.

Compania Google a achizitionat site-ul YouTube la sfarsitul anului 2006, pentru suma de 1,65 miliarde dolari, cea mai mare platita vreodata pentru o pagina de internet bazata pe materiale trimise de consumatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri