2007 este un an in care Internetul are de-a face cu noi valuri de utilizatori si tendinte. Inceputul este promitator din moment ce in luna ianuarie, aproximativ 750 milioane de persoane din intreaga lume au navigat pe internet.
Cifra reprezinta o crestere cu 10% in 2006, a numarului de useri din intreaga lume, cu varste de peste 15 ani, anunta un studiu realizat de comScore Media Metrix. Potrivit acelorasi informatii, India, Rusia si China au inregistrat anul trecut cresteri masive in randul internautilor, cu 33%, 21% si respectiv 20%. China, pozitionata pe locul doi in clasamentul celor mai importante tari cu populatia utilizatoare de internet, are la ora actuala 87 milioane de useri, cu varste de peste 15 ani. Pe locul intai in clasament se afla SUA, care inregistra 153 milioane de useri in luna ianuarie a acestui an.

"Utilizatorii de Internet din afara SUA numara acum 80% din populatia 'online' din intreaga lume, a precizat Bob Ivins de la comScore Europe.

Ben Macklin, senior analist la eMarketer, estimeaza ca pana in 2010, China va detrona SUA, dezvoltandu-si cea mai mare piata de navigatori. Conform studiului eMarketer, primele cinci tari ca numar de useri sunt SUA, China, Japonia, Germania si Marea Britanie, numarul lor osciland de la 181,9 de utilizatori, cat are SUA, pana la 31,5, cati sunt in Marea Britanie.
Gradul de penetrare web a crescut cu 10% in 2006 Informatiile oferite de eMarketer se axeaza pe date de la International Telecommunication Union (ITU), cifrele in cauza referindu-se la populatia de toate varstele din tarile in care s-au facut sondaje. Publicatia estimeaza ca in 2006, numarul total al utilizatorilor de Internet din intreaga lume insuma la 1.1 miliarde.

In ambele grafice, Romania nu isi face cunoscuta prezenta, ea intrand in categoria Rest of World, care insumeaza 368 milioane de utilizatori. Conform trafic.ro, audienta activa a Internetului in Romania (romanii care acceseaza Internetul cel putin o data pe luna) a crescut cu aproape 50% fata de inceputul anului 2006, cand, conform aceleiasi surse, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri