Cifra reprezinta o crestere cu 10% in 2006, a numarului de useri din intreaga lume, cu varste de peste 15 ani, anunta un studiu realizat de comScore Media Metrix. Potrivit acelorasi informatii, India, Rusia si China au inregistrat anul trecut cresteri masive in randul internautilor, cu 33%, 21% si respectiv 20%. China, pozitionata pe locul doi in clasamentul celor mai importante tari cu populatia utilizatoare de internet, are la ora actuala 87 milioane de useri, cu varste de peste 15 ani. Pe locul intai in clasament se afla SUA, care inregistra 153 milioane de useri in luna ianuarie a acestui an.

"Utilizatorii de Internet din afara SUA numara acum 80% din populatia 'online' din intreaga lumeö, a precizat Bob Ivins de la comScore Europe.

Ben Macklin, senior analist la eMarketer, estimeaza ca pana in 2010, China va detrona SUA, dezvoltandu-si cea mai mare piata de navigatori. Conform studiului eMarketer, primele cinci tari ca numar de useri sunt SUA, China, Japonia, Germania si Marea Britanie, numarul lor osciland de la 181,9 de utilizatori, cat are SUA, pana la 31,5, cati sunt in Marea Britanie.
Gradul de penetrare web a crescut cu 10% in 2006 Informatiile oferite de eMarketer se axeaza pe date de la International Telecommunication Union (ITU), cifrele in cauza referindu-se la populatia de toate varstele din tarile in care s-au facut sondaje. Publicatia estimeaza ca in 2006, numarul total al utilizatorilor de Internet din intreaga lume insuma la 1.1 miliarde.

In ambele grafice, Romania nu isi face cunoscuta prezenta, ea intrand in categoria ôRest of Worldö, care insumeaza 368 milioane de utilizatori. Conform trafic.ro, audienta activa a Internetului in Romania (romanii care acceseaza Internetul cel putin o data pe luna) a crescut cu aproape 50% fata de inceputul anului 2006, cand, conform aceleiasi surse, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.