Ponderea vanzarilor de produse hardware Microsoft va fi de aproximativ  2% din totalul afacerii Asesoft pentru 2007 si, probabil, de  6% incluzand zona de produse software. “Sunt produse care nu lipsesc de pe biroul utilizatorilor de PC, care inglobeaza tehnologii dezvoltate in multi ani de cercetare si care ridica eficienta in aplicatiile uzuale de birou sau in aplicatii diverse. In acelasi timp, nu sunt produse care se folosesc exlusiv cu aplicatii Microsoft, ci acopera o gama variata de utilizari”, ne-a explicat Razvan Ziemba, director de executiv Asesoft Distribution.

Companie de distributie a anuntat in luna ianuarie ca anul acesta vizeaza o cifra de afaceri de 95 milioane de dolari.

Windows Vista, produs lansat luna trecuta in Romania va ridica in acest an afacerile Asesoft Distribution. “Ca numar de bucati estimam vanzarea noastra la peste 15.000 unitati Windows Vista in regim OEM pentru acest an”, a declarat pentru Wall-Street Ziemba.

Gama curenta de produse hard a Microsoft cuprinde mausi, tastaturi, webcam, casti si dispozitive de biometrie. Cele doua companii nu au oferit date suplimentare legate de valoarea contractului de parteneriat. “Cred ca este cazul pentru foarte multe industrii, anume atunci cand semnezi un contract cu playerii de top sa vezi beneficii din partea pietei si a utilizatorilor. Noi speram sa capitalizam cat mai mult din acest contract cu Microsoft si in acelasi timp speram sa folosim cat mai mult din avantajele lui in folosul partenerilor nostri si al utilizatorilor finali”, apreciaza Razvan Ziemba.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 72,2 milioane dolari, in crestere cu 51% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de afaceri de 95 milioane dolari in 2007. Compania de distributie IT are o baza de peste 1.000 de companii active si este furnizor important al retelelor de retail locale. Asesoft Distribution este certificata ISO 9001 si activeaza, prin reteaua sa de parteneri, in tara si in Serbia. “Mare parte din afacerea noastra este in zona de hardware, componente, periferice si accesorii. O parte din cresterea importanta de anul trecut de 51%, pana la 72,2 mil usd a fost constituita si din produsele Microsoft”, explica Ziemba.

Distribuitorul ofera o gama de produse completa, reprezentand furnizori importanti ai industriei IT: AMD, Asrock, Delux, Flybook, Gigabyte, Galaxy, HIS, Horizon, Intel, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Sony. Asesoft Distribution este Western Digital Gold Partner si Microsoft Certified Partner.