Apple a primit o amendă de 10 milioane de euro din partea Italiei

Autoritatea Națională a Concurenței din Italia a amendat cu 10 milioane de euro Apple pentru o serie de mesaje legate de rezistența la apă a iPhone-urilor. Italia a acuzat compania de „o practică de business înșelătoare”, scrie Euronews.

Autoritățile italiene susțin că Apple ar fi postat, în nenumărate rânduri, mesaje despre cât de rezistente la apă ar fi iPhone-urile, fără să menționeze și condițiile în care această funcție se activează.

”Mesajele nu specificau faptul că există anumite condiții în care iPhone-urile devin rezistente la apă”, a constat Autoritatea Națională italiană.

În plus, Apple a publicat faptul că telefoanele sale ar fi rezistente la apă până la o adâncime de 4 metri, circa 30 de minute, depinzând de model. Însă mesajul nu menționa faptul că telefoanele își pierdeau garanția dacă erau distruse de diverse lichide, din cauza consumatorilor.

De asemenea, Italia mai acuză Apple și că a refuzat să ajute clienții care s-au prezentat cu iPhone-uri cu probleme cauzate de contactul cu lichide.

Citeste si:
Italia impune restricții mai dure împotriva COVID-19: trei zone...
Italia impune restricții mai...

Autoritatea Națională a Concurenței din Italia a descris aceasta drept ”o politică comercială agresivă”.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri