Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) va media, luni, conflictul dintre cei doi operatori, Cosmote si Telemobil (Zapp), cu privire la tarifele de interconectare, au declarat joi reprezentantii Cosmote.

Cosmote Romania sustine ca Telemobil (Zapp) fusese de acord sa incheie un nou contract de interconectare cu tarifele reciproce mentinute la 0,12 dolari pe minut si 0,03 dolari pe SMS, a declarat Nikolaos Tsolas, directorul general al operatorului elen.

Reprezentantul Cosmote Romania sustine ca decizia unilaterala a Telemobil (Zapp) de a intrerupe traficul intre cele doua retele de telefonie mobila este nejustificata si incalca practicile concurentiale si prejudiciaza utilizatorii finali, a adaugat Tsolas.

in cazul in care Cosmote si Telemobil nu vor ajunge la o intelegere, ANRCTI va emite o noua decizie in termen de aproximativ patru luni. Pana atunci tariful de interconectare va ramane la valoarea tranzitorie de 0,12 dolari pe minut.

"Nu putem sti cu exactitate cati operatori au avut de suferit, insa un lucru cert este faptul ca intr-o zi obisnuita se fac aproximativ 8.000 de apeluri reusite din reteaua Cosmote in reteaua Zapp", a declarat Tsolas. El a adaugat ca "traficul de voce nu se opreste niciodata, e o chestiune de principiu".

Cosmote Romania sustine decizia emisa de catre ANRCTI, care obliga operatorul Telemobil (Zapp) sa asigure interconectarea cu reteaua Cosmote, in urma unei incercari esuate a Telemobil de a modifica in favoarea sa cadrul existent de interconectare cu Cosmote prin intreruperea serviciilor de interconectare intre cele doua retele.

Decizia ANRCTI a rezultat in urma unei cereri inaintate de catre Cosmote in data de 27 februarie 2007, prin care compania a solicitat ca Telemobil sa isi respecte obligatiile fata de utilizatori si sa continue furnizarea serviciilor de interconectare cu reteaua operatorului elen.

ANRCTI a obligat Telemobil (Zapp) sa asigure interconectarea cu reteaua Cosmote Romania in termen de trei ore de la comunicarea deciziei (vineri, ora 12 - n.r.), in urma sesizarii operatorului elen. De asemenea, arbitrul pietei a demarat procedura de solutionare a litigiului pe fond, avand ca obiect solicitarea Cosmote privind obligarea Telemobil la incheierea unui nou acord de interconectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri