Gigantul Tech Baidu, operatorul celui mai mare motor de căutare din China, plănuiește să intre pe piața automobilelor electrice în urma unui parteneriat cu producătorul de automobile chinez Geely.

Nu este primul parteneriat chinez de acest tip dintre un gigant Tech și o companie auto. Febra automobilelor electrice a adus în această industrie și compania de e-commerce Alibaba, care a făcut echipă cu business-ul de ride-hailing Didi Chuxing.

Fabricarea mașinilor electrice face parte din ambiția companiei Baidu de a lua cu asalt piața transporturilor, fiind recunoscută ca lider în zona tehnologiilor destinate mașinilor autonome. Cel mai probabil, Baidu se va concentra pe partea software, în timp ce Geely va prelua zona de hardware în urma acestui parteneriat, urmând ca Baidu să fie acționar majoritar în cadrul companie, conform publicației The Verge.

Ambițiile Chinei în ceea ce privește automobilele electrice au început în urmă cu mai mulți ani, lucru observat în mutările făcute de giganții tech din această țară. Alibaba a fondat Xpeng, un start-up despre care s-a spus că a copiat design-ul Tesla, Tencent susține Nio, unul dintre primele și acum considerat cel mai mare start-up chinez din zona automobilelor electrice.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri