Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, a anuntat ca intenteaza mai multe procese in Statele Unite si Europa impotriva utilizatorilor de Internet care inregistreaza, ilegal, domenii sub nume care apartin altor entitati.

Mai mult, Microsoft, va cere si suportul altor companii in rezolvarea acestei probleme care ia amploare in mediul online.

Astfel, utilizatorii Internetului inregistreaza domenii similare sau care contin "microsoft.com", pentru a obtine castiguri si alte avantaje financiare. Infractorii propun vanzarea numelui inapoi catre proprietarul de drept pentru un pret foarte mare. Mai mult, ei profita de popularitatea denumirii site-ului, care atrage ulterior trafic.

Cybersquatting-ul a ajuns o problema de mare impact si afecteaza brandurile puternice din toata lumea. Avem incredere ca vom educa aceste companii pe care sa le incurajam sa ia masuri in acest sens", a declarat unul din avocatii Microsoft, Aaron Kornblum.

Aceasta declaratie a fost data in aceeasi saptamana in care Organizatia Internationala pentru Protectia Proprietatii Intelectuale a dat un anunt privind amenintarea tot mai mare pe care o reprezinta infractorii denumiti generic "cybersquatters".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Elysian Software oferă antreprenorilor gratuit aplicația PontajOK
Setari Cookie-uri