Aplicațiile Signal și Telegram înregistrează o creștere semnificativă a descărcărilor ca urmare a îngrijorărilor pe care utilizatorii le au în legătură cu un update făcut de WhatsApp în ceea ce privește politica sa de confidențialitate.

Signal a înregistrat aproximativ 7,5 milioane de instalări prin intermediul Apple Store și Google Play între 6 și 10 ianuarie 2021, de 43 de ori mai multe decât în săptămâna anterioară în care numărul instalărilor stabilea un nou record pentru platformă. În același timp Telegram a înregistrat 5,6 milioane de descărcări, conform CNBC.com.

Reprezentanții Signal precizează că platforma lor de mesagerie folosește criptarea end-to-end, ce previne citirea mesajelor de către altcineva în afară de destinatar.

Conform ultimului update al WhatsApp, noii termeni de confidențialitate îi permit dreptul de a împărtăși datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află și numerele lor de telefon cu compania sa mamă, Facebook și cu divizii ale acesteia, precum Instagram și Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând din data de 8 februarie.

Update-ul a fost criticat la nivel global, susținătorii dreptului la confidențialitate sugerându-le utilizatorilor să migreze către alte platforme online, precum Telegram și Signal. Un astfel de îndemn a fost făcut și de către miliardarul Elon Musk.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri