WhatsApp a încercat să îi liniştească pe utilizatorii săi, îngrijoraţi de ideea că această aplicaţie de mesagerie online va partaja mai multe date personale cu compania ei mamă, Facebook, după ce noile condiţii de utilizare a acestui serviciu, publicate săptămâna trecută, au stârnit un val de panică în rândul persoanelor care folosesc WhatsApp şi înscrieri record pe platformele concurente Signal şi Telegram, informează Agerpres.

"Cu toate aceste zvonuri care circulă, vrem să răspundem unora dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit", au transmis administratorii aplicaţiei WhatsApp pe site-ul acesteia, în rubrica "Securitate şi confidenţialitate".

"Vrem să spunem cât se poate de clar că acea actualizare nu afectează în niciun fel confidenţialitatea mesajelor schimbate cu prietenii voştri şi cu familiile voastre", precizează acelaşi text.

WhatsApp a cerut celor aproximativ 2 miliarde de utilizatori ai săi să accepte noile condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale clienţilor cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie.

Modificările nu privesc decât conversaţiile viitoare ce vor fi purtate cu companii, afirmă reprezentanţii WhatsApp, care doresc să dea dovadă "de mai multă transparenţă" despre modul în care ei "recoltează şi utilizează datele personale ale utilizatorilor".

Grupul Facebook Inc., care obţine profituri imense din publicitatea orientată distribuită pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, a început să obţină venituri şi din serviciile sale de mesagerie online, precum Messenger, permiţând companiilor de publicitate să îi contacteze pe clienţii săi, pentru a-şi vinde direct produsele, aşa cum se întâmplă deja în India, cea mai mare piaţă a companiei californiene, cu 400 de milioane de utilizatori.

WhatsApp a încercat să îi liniştească pe utilizatorii îngrijoraţi din această ţară din Asia de Sud, publicând în ziare un mesaj, pe prima pagină, cu următorul conţinut: "Respectarea vieţii voastre private este înscrisă în ADN-ul nostru".

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri