Procurorii au arestat mai multi oficiali ai BenQ, companie taiwaneza din domeniul IT, dupa ce acestia au fost acuzati de utilizare de informatii confidentiale pentru tranzactii bursiere

Vicepresedintele BenQ, Eric Yu, care ocupa si functia de director financiar al companiei, este principalul invinuit. Titlurile companiei taiwaneze au scazut cu 7% ieri, la minimul ultimilor zece ani.

Acuzatia de insider trading , mai precis tranzactii bursiere in timp ce se detin informatii confidentiale, nu este o noutate pentru mediul de afaceri asiatic. Anul trecut, Yoshiaki Murakami, mare om de afaceri si gestionar de fonduri nipon, actionar principal la Nippon Broadcasting Systems (NBS), a fost arestat pentru efectuarea de tranzactii similare.

Faptul ca Fondul Murakami a fost implicat in "insider trading" a creat ingrijorari printre fondurile de pensii din Statele Unite ale Americii, dar si printre marile institutii nipone care au investit in respectivul fond.

Pedeapsa pentru "insider trading" poate aduce pana trei ani de inchisoare si o amenda de pana la trei milioane yeni (26.860 dolari sau 22.380 euro).

Acest anunt reprezinta o lovitura negativa pentru BenQ, iar perioada urmatoare va fi o provocare pentru executivii companiei", declara Vincent Chen, analist la CLSA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri