Microsoft vrea să „reînvie” digital oamenii morți, printr-un chat bot

Microsoft a realizat un brevet ridică posibilitatea intrigantă de reîncarnare digitală a oamenilor ca un bot de chat.

În loc să folosească metoda convențională de instruire a robotilor de chat folosind conversații și materiale de la un eșantion larg de utilizatori, brevetul Microsoft crește posibilitatea de a crea un bot de chat din rezultatul unei anumite persoane, scrie revista americană Forbes.

Sistemul ar folosi „date sociale”, cum ar fi „imagini, date vocale, postări pe rețelele sociale, mesaje electronice și scrisori scrise” pentru a construi un profil al unei persoane.

„Datele sociale pot fi utilizate pentru a crea sau modifica un index special în tema personalității persoanei specifice. Indicele special poate fi folosit pentru a instrui un bot de chat pentru a conversa și a interacționa în personalitatea unei anumite persoane”, se arată în brevet.

Chat-ul bot poate chiar suna ca o persoana reală. „În anumite aspecte, un font de voce al persoanei specifice poate fi generat folosind înregistrări și date sonore legate de persoana respectivă”, se mai artă în brevetul de la Microsoft.

Citeste si:
De ce nu vrea Bill Gates să investească în Bitcoin
De ce nu vrea Bill Gates să...

Persoana specifică (pe care o reprezintă chat botul) poate corespunde unei entități trecute sau prezente (sau unei versiuni a acesteia), cum ar fi un prieten, o rudă, o cunoștință, o celebritate, un personaj fictiv, o figură istorică, o întâmplare entitate etc.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri