Samsung a lansat în cadrul evenimentului ”Unpacked”, desfășurat la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, seria de telefoane Galaxy S21, care vin în trei variante. Tiberiu Dobre, Head of IM Division România și Bulgaria pentru Samsung, a vorbit în cadrul unui interviu acordat wall-street.ro despre așteptările în ceea ce privește vânzările înregistrate de noua serie și strategia companiei pentru anul 2021.

Din punct de vedere al vânzărilor, Samsung urmărește o creștere de 30% a seriei Galaxy S21, comparativ cu Galaxy S20.

”Decizia de a scădea prețurile noilor telefoane vine dintr-un raționament economic: ultimele luni nu au fost ușoare pentru majoritatea oamenilor, care cântăresc mai mult ca de obicei decizia de a face o achiziție importantă. Ne-am propus să aducem cele mai bune tehnologii pe smartphone-urile noastre, dar la prețuri mai bune”, precizează Tiberiu Dobre(foto).

Reprezentantul Samsung este de părere că majoritatea celor care au folosit de-a lungul timpului un smartphone flagship vor rămâne în această categorie de produs și vor putea să aleagă din cele 3 modele lansate în seria Galaxy S21.

Pandemia i-a făcut pe români mai cumpătați când vine vorba de cumpărarea unui smartphone

Pandemia de COVID-19 a venit la pachet cu o serie de restricții extrem de dure, restricții ce au lovit puternic economiile la nivel global, împingând multe dintre ele în recesiune, și care i-au făcut pe majoritatea cetățenilor să fie mai atenți la modul în care își gestionează fondurile și atunci când vine vorba de achiziția unui smartphone.

”Consumatorii și-au schimbat modul în care se raportează la smartphone, sunt mult mai cumpătați. În același timp, ei au nevoie de device-uri capabile să susțină nevoile de productivitate ale celor care lucrează de acasă și în același timp să reprezinte o opțiune viabilă pentru gaming și consumul de conținut video. Cu toate acestea, decizia de achiziție se ia în continuare în funcție de bugetul fiecăruia”, precizează Tiberiu Dobre.

Citește și Samsung Galaxy S21: tot ce trebuie să știi despre noile modele

Utilizatorii se orientează în special spre funcționalitate și spre un raport calitate-preț echilibrat, iar cei mai exigenți dintre ei vor prefera întotdeauna un dispozitiv cu cameră foto performantă, procesor puternic, o autonomie ridicată a bateriei și se vor orienta uneori spre funcții inedite, cum ar fi un S-Pen sau un display pliabil.

”În România, telefoanele mid-range cumulează aproximativ două treimi din vânzările de telefoane Samsung. Interesul pentru smartphone-urile din gama premium rămâne ridicat, datorită avansului tehnologic înregistrat de acestea", explică Dobre.

Un alt efect al restricțiilor impuse din cauza pandemiei a fost și creșterea achizițiilor realizate online, trend ce a împins companiile să își crească investițiile în acest canal.

”Majoritatea cumpărăturilor s-au mutat în mediul online încă din perioada mai-iunie 2020. Tot mai mulți utilizatori au descoperit beneficiile shopping-ului online în această perioadă și credem că acest trend va continua și după ce efectele pandemiei se vor risipi (...) Vom investi la fel de mult în partea de e-commerce, așa cum am început să facem de anul trecut, întrucât vânzările în online au crescut semnificativ”, a precizat Tiberiu Dobre.

Citește și Ce provocări are piața de IT în 2021

5G va deveni o normă pentru smartphone-uri în următorii câțiva

Reprezentantul Samsung crede că tehnologia 5G va deveni o normă pentru smartphone-uri, mai ales într-o țară ca România, ce este printre primele din Europa care au lansat rețele dedicate acestei tehnologii.

”Acest lucru este foarte încurajator și arată, totodată, că utilizatorii români sunt dispuși să fie early adopters, mai ales că vorbim de o tehnologie care ne va face viața mai bună din multe puncte de vedere. Prin urmare cred că da, România este pregătită să migreze către acest tip de smartphone-uri; există o gamă largă din care pot alege, în funcție de nevoile lor”, precizează Tiberiu Dobre, care adaugă faptul că 8% din valoarea telefoanelor vândute în România în 2020 au fost 5G, respectiv 20% dacă ne raportăm la valoarea pieței premium.

În ceea ce privește anul 2021, acesta estimează că valorile vor crește, mai ales datorită lansărilor de terminale exclusiv 5G, precum seria Galaxy S21 5G

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri