Creşterea numărului de proiecte în domeniul IT care implică o implementare rapidă şi găsirea profesioniştilor cu aptitudini specifice într-un timp scurt, au redimensionat alegerile pe care le fac companiile. În timp ce unele organizaţii au adoptat şi menţinut abordarea tradiţionalistă angajând personal cu statut permanent, altele au optat pentru varianta în regim de contractare.

Hays a constatat că din ce în ce mai multe companii adoptă acest model, înţelegând avantajele şi raportul calitate-preţ, însă, din lipsa informaţiilor, unii angajatori rămân reticienţi şi astfel pot pierde oportunităţi.

Hays România explică care sunt beneficiile angajării în regim de contractare pentru companii, fiind prima agenţie de recrutare de pe piaţa locală care a înființat o divizie de contractare IT, cu specialiști în recrutare care se ocupă exclusiv de aceste proiecte.

Contractarea IT oferă o flexibilitate de neegalat în ceea ce privesc resursele și costurile pentru proiectele importante și schimbările imprevizibile. Modelul aceste este benefic în contextul actual în care viteza de reacție și cheltuielile inteligente sunt vitale pentru ca organizațiile să aibă succes.

-Makhmutov Timur, Director general Hays România-

Pe lângă flexibilitate, contractarea reduce sarcinile administrative ale angajatorilor, mai ales atunci când aceştia optează pentru colaborarea cu o agenţie de recrutare. În acest caz, tot procesul este gestionat de către o terţă parte şi contractorul nu este considerat ca făcând parte din efectivul companiei. De asemenea, sunt diminuate obligaţiile fiscale ale angajatorului, având în vedere că contractorii se ocupă personal de plata taxelor și impozitelor.
Calitatea, rapiditatea şi flexibilitatea oferite de angajarea în regim de contractare pot conduce la îmbunătăţirea rezultatelor unor companii.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri