Programele de digitalizare ale companiilor au accelerat pe parcursul anului 2020, 80% dintre companiile prezente în Indexul Transformării Digitale Dell Technologies 2020 ajungând să implementeze în câteva luni strategii ce le-ar fi luat în mod normal ani de zile.

Ca toate aceste schimbări să aducă cu adevărat valoare adăugată business-urilor este nevoie de o infrastructură bine pusă la punct și capabilă să gestioneze eficient volumul de date în creștere, dar și de pro-activitatea: 74% dintre liderii digitali declară că au setat noi canale în mediul digital pentru a-și sprijini clienții în timpul pandemiei.

Pentru business-urile care nu au reușit să își materializeze eforturile în această direcție, transformarea digitală rămâne o provocare, conform indexului de transformare digitală publicat de Dell Technologies, din care reiese faptul că 94% din organizații se confruntă cu obstacole privind digitalizarea.

Indexul Transformării Digitale Dell Technologies este o cercetare bianuală realizată pe un număr de 4.300 de lideri de afaceri din întreaga lume și care reflectă starea organizațiilor lor atunci când vine vorba de transformarea digitală.

Potrivit indicelui Dell Technologies 2020, principalele 3 bariere în calea succesului transformării digitale în Europa sunt următoarele: 

  • Lipsa bugetului și a resurselor 
  • Nu se pot extrage statistici din date și suprasolicitarea datelor
  • Preocupări privind confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică 

Înainte de pandemie, investițiile în afaceri erau puternic axate pe tehnologii fundamentale, mai degrabă decât pe tehnologii emergente în Europa. Marea majoritate, 85%, recunosc că, drept urmare a întreruperii din acest an, au nevoie de o infrastructură IT mai agilă/scalabilă, pentru a permite rezolvarea situațiilor neprevăzute. Indicele DT prezintă investițiile tehnologice de top din Europa pentru următorii unu/trei ani:

  • Securitate cibernetică
  • Infrastructură 5G și hardware pregătit pentru 5G
  • Instrumente de gestionare a datelor
  • Confidențialitate
  • Medii cloud-hibrid 

Cum îți poți asigura o infrastructură care să te ajute să gestionezi cât mai bine datele

Odată cu accelerarea tendinței de digitalizare, buna gestionare a datelor devine un aspect din ce în ce mai important în dezvoltarea business-ului, fiind o componentă vitală pentru antreprenorii și managerii care doresc să își crească business-ul. 

„Se estimează că volumul de date nestructurate stocate de companii, sub formă de fișiere sau obiecte, se va tripla până în 2024, fără semne de încetinire a acestui proces. În această eră a datelor, întreprinderile au nevoie de un mod simplu, transparent și rentabil de a stoca și utiliza date nestructurate, pentru a inova, a crea diferențieri și a aduce produse pe piață mai repede”, precizează Dan Inbar, președinte și director general Storage, Dell Technologies.

Dell Technologies oferă companiilor soluții complete de stocare prin intermediul sistemelor Powerscale și Powerstore, capabile să gestioneze datele nestructurate, ce reprezintă un adevărat avantaj strategic pentru companiile ce doresc să aibă o transformare digitală de succes.

Sistemele de stocare PowerScale. Cum pui datele la treabă?

Sistemele de stocare PowerScale reunesc cele mai bune funcționalități oferite de serverele și softurile de stocare Dell EMC,  pentru a ajuta clienții să gestioneze datele fișierelor și obiectelor în centrele de date principale, mediile periferice și medii cloud publice.

Sistemul de operare PowerScale OneFS introduce capabilități software noi, inclusiv tehnologie îmbunătățită de reducere a datelor, acces la obiecte S3 și asistență pentru Ansible, Kubernetes și OpenShift. Introducerea software-ului Dell EMC DataIQ ajută companiile să extragă valoarea comercială din date nestructurate, de obicei necategorizate, însilozate în varii medii din companie.

DataIQ descompune silozurile de date, asigurând o vizualizare unică a fișierelor și a obiectelor din mediul de stocare Dell EMC, din mediile terță parte și din mediul de stocare cloud public. Utilizatorii pot obține un control mai bun asupra datelor lor, se pot asigura că echipele potrivite au acces la acestea și pot profita din plin de investițiile lor, asigurându-se că datele sunt stocate corect.

Cum monitorizezi infrastructura? 

Software-ul de monitorizare și analiză a infrastructurii Dell EMC CloudIQ combină machine learning și inteligența umană pentru a le oferi clienților performanță și analiza capacității în timp real, precum și urmărirea istoricului pentru o vedere de ansamblu a infrastructurii Dell EMC.

Flexibilitate în implementare și suport multi-cloud

PowerScale este ușor de implementat în centrele de date de bază, în mediile periferice sau ca parte a unei strategii multi-cloud. Amprenta compactă 1U și dimensiunea minimă a clusterului pentru noile noduri all-flash și NVMe PowerScale reprezintă  o opțiune ideală pentru implementările de margine.

PowerScale pentru Multi-cloud se poate conecta direct la toate serviciile de cloud publice, ideal pentru clienții care doresc să mute sau să implementeze aplicații solicitante în cloud.

Clienții Google Cloud care doresc să economisească timp și să reducă nivelul de complexitate a administrării pot alege Dell Technologies Cloud PowerScale pentru Google Cloud, un serviciu cloud nativ care combină performanța, scara și experiența constantă a PowerScale, cu economia și simplitatea Google Cloud

Dell EMC PowerStore, de până la 7 ori mai rapidă

Platforma Dell EMC PowerStore este de până 7 ori mai rapidă, cu o viteză de reacție de trei ori mai bună decât gamele de stocare midrange anterioare, oferite de Dell EMC. Companiile își pot accelera procesul decizional, accesul la date și performanța aplicațiilor prin intermediul acesteia, platforma fiind gândită pentru disponibilitate aproape maximă (99,9%).

Prin intermediul capabilității AppsOn sarcinile de lucru virtualizate și aplicațiile software VMware pot rula direct pe o gamă dedicată, pentru un acces mai rapid și timp de răspuns mai buni.

De asemenea, Programul Dell EMC Future-Proof s-a extins pentru a include upgrade-uri la orice oră, oferindu-le clienților libertatea de a-și îmbunătăți infrastructura în funcție de preferințe.

Ca răspuns la aceste vremuri tulburi, s-a văzut o accelerare majoră în transformare digitală.

Astăzi, nimic nu este sigur. Continuitatea afacerii pe termen lung este primordială și ne cere să fim pregătiți pentru ce urmează. Cu un aliat puternic alături - tehnologia digitală, companiile pot adopta noi rutine și pot împinge frontierele imposibilului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri