Compania producatoare de calculatoare Hewlett-Packard a anuntat ca boardul director a aprobat alocarea unei sume suplimentare de opt miliarde de dolari pentru o noua rascumparare de actiuni ale companiei, informeaza NewsIn.

HP a mai indicat ca rascumpararea ar compensa, in parte, diluarea actiunilor generata de planurile privitoare la optiunile bursiere ale actionarilor. Rascumpararea ar permite, de asemenea, ca actionarilor sa le fie returnat numerarul, potrivit unei plangeri facute la arbitrul american pentru valori mobiliare, Securities and Exchange Commission (SEC).

Compania a cumparat, in primul trimestru al anului fiscal american, incheiat la sfarsitul lunii ianuarie, actiuni in valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari si a ramas cu fonduri autorizate de 3,3 miliarde de dolari pentru viitoare rascumparari.

Anuntul rascumpararii de actiuni vine dupa o sedinta a HP de miercuri, in care actionarii au respins o propunere care le-ar fi dat investitorilor dreptul de a nominaliza directori in consiliul companiei.

Actiunile HP s-au apreciat cu 32 de centi, sau 1,1%, pana la 40,12 dolari in dimineata zilei de vineri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Bitdefender va asigura SECURITATEA CIBERNETICĂ pentru toate unitățile medicale
Setari Cookie-uri