Dupa ce Apple a revolutionat telefonia mobila odata cu lansarea dispozitivului iPhone, Google intentioneaza sa dezvolte propriul sau telefon mobil, conform analistilor citati de presa internationala.

Zvonurile au aparut imediat dupa ce reprezentantii celui mai mare motor de cautare au anuntat saptamana trecuta ca Google investigheaza un asemenea proiect. Telefonia mobila este o strategie importanta pentru Google. Ne vom concentra in continuare pe crearea de aplicatii si dezvoltarea de parteneriate cu liderii industriei, pentru a dezvolta servicii inovative. Cu toate acestea, deocamdata nu avem nimic de anuntat, a declarat purtatorul de cuvant al Google, Erin Fors, potrivit presei internationale.

Pasionatii de gadgeturi, care in urma cu doar doua luni au intampinat potentialul revolutionar al dispozitivului telefonic creat de Apple, si-au indreptat privirile catre intentia celor de la Google, preconizandu-se mai ales ca acestia vor dezvolta un dispozitiv telefonic, mult mai ieftin.

Richard Windsor, analist in telefonie la compania de brikeraj Nomura din Londra, a precizat clientilor sai saptamana trecuta ca reprezentantii Google au confirmat in cadrul unei conferinte din Germania, ca se lucreaza la propriul dispozitiv telefonic. "Google a specificat la CeBIT faptul ca lucreaza la un astfel de dispozitiv, a declarat Windsor.

Primele zvonuri in ceea ce priveste telefonul Google au aparut inca din decembrie 2006, cand The Observer anunta ca Google ar fi interesat sa dezvolte un branded Google phone. Publicatia spunea atunci ca Google discuta cu Orange un parteneriat de miliarde de dolari, pentru crearea unui telefon mobil care ar usura foarte mult cautarea web.

In noiembrie 2006, Eric Schmidt, CEO al Google, declara pentru Reuters ca tenhologia mobila ar trebui sa fie gratuita pentru consumatori, insa nu pentru toti, ci doar pentru cei care vor accepta un contact cu diferite forme targetate de advertising.

La MacWorld Expo 2007, Steve Jobs, CEO al Apple anunta revolutionarul telefon mobil iPhone. Cu tehnologie Multi-Touch, iPhone, care foloseste sistemul operational al Macintosh, ofera muzica si continut video de pe iTunes, contacte, calendare, fotografii si acces la email.

Conform unui studiu realizat de IDG in octomrie 2006, utilizatorii de telefoane mobile se apropie de un miliard. Conform aceluiasi studiu, pietele experimenteaza cereri puternice pentru inlocuirea acestor dispozitive cu unele care faciliteaza ascultarea muzicii sau dispozitive mai accesibile pentru web.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri