Utilizatorii YouTube vor avea ocazia sa voteze inregistrarile preferate din 7 categorii: "cel mai creativ", "cel mai inspirat", "cea mai buna serie", "cea ma buna comedie", "cantaretul anului", "cel mai bun comentariu" si "cel mai adorabil film creat vreodata".

Castigatorii vor fi anuntati pe 25 martie si vor fi rasplatiti cu trofeul youTube si cu cate un clip special pe YouTube.

Este prima editie a galei, succesul imaginilor postate pe site fiind, pana acum, decis in functie de numarul de vizionari sau de comentarii asociate fiecarui film.

"Am vrut sa oferim utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre cele mai populare clipuri pe acelea pe care considera ei ca ar trebui sa primeasca mai multa atentie", a declarat Jamie Byrne, directorul diviziei de marketing a YouTube.

Nominalizatii au dreptul de a-si realiza spoturi de promovare, care pot contine chiar si discursul de multumire rezervat castigatorilor.

"Vrem sa vedem cum reactioneaza comunitatea la acest demers, desi suntem la inceput consideram ca ne aflam pe drumul cel bun", a adaugat Byrne.