Nu mai este absolut niciun secret că orice companie în ziua de azi are nevoie de o prezență online. În afară de aceasta, indiferent de tipul de activitate prestată, suntem dispuși să facem pariu că te-ai lovit de câteva ori de inconveniente legate de IT în munca de zi cu zi

Dar te-ai gândit vreodată că poți economisi bani prin servicii it?

Digitalizarea este norma și afacerile care nu se vor adapta vor deveni o amintire în scurt timp. Pentru a rămâne pe piață trebuie să reduci sau optimizezi costurile și una dintre cele mai bune căi este prin achiziționarea și implementarea următoarelor soluții.

Folosirea social media

Vei putea face reduceri masive de buget în ceea ce privește publicitatea în momentul în care realizezi valoarea și puterea pe care o dețin aplicațiile de social media. Acestea sunt practic piețe libere pe care îți poți promova afacerea și poți crea o comunitate în jurul brandului tău. Prin diferitele opțiuni oferite de aceste platforme poți crește și nivelul de organizare a postărilor și poți comunica mult mai ușor cu clienții tăi.

Integrarea tehnologiei cloud

Tehnologiile cloud sunt mult mai ieftine decat orice alte tehnologii de stocare. La acestea se adaugă și faptul că angajații tăi vor lucra mai lesne de acasă, fiind capabili să se logheze și să comunice mai ușor între ei. Fiind un serviciu care înglobează mai multe aplicații și îți permite selectarea doar a celor trebuincioase, vei renunța la pachetele tradiționale în care te trezești și cu servicii inutile. Cloud-ul îți oferă o mai mare flexibilitate și scalabilitate.

Standardizarea aplicațiilor

Majoritatea companiilor folosesc o sumedenie de aplicații pentru a gestiona situațiile de zi cu zi, dar nu toate companiile aleg varianta cea mai potrivită. Cei care aleg să standardizeze și să unifice astfel aplicațiile, vor avea mai mult control asupra costurilor. În momentul în care externalizezi acest tip de serviciu nu mai trebuie să-ți faci probleme în legătură cu mentenanța, securitatea sau diverse alte probleme ce pot apărea.

Investirea în automatizare

Serviciile de tipul RPA, adică automatizarea proceselor robotizate și inteligența artificială sunt extrem de la modă acum, și pe bună dreptate. Acest tip de abordare analizează și identifică tiparele care sunt mai apoi folosite pentru a lua decizii mai bune de afaceri. Astfel, poți identifica procesele care mănâncă timp și resurse și eficietizându-le vei economisi atât timp cât și bani.

Renunțarea la hârtie

Soluțiile IT sunt elegante și prin prisma faptului că te scapă de nevoia de a cheltui bani cu tradiționalele provizii pentru birou. Renunțarea la hârtii în favoarea unui sistem cu totul integrat IT va eficientiza de asemenea și accesul la dosare și informații sensibile. Unde mai pui și avantajul de a-ți transforma afacerea într-una mai prietenoasă cu mediul.

Investirea în securitate și continuitate

Te-ai putea gândi că digitalizarea te expune la mai multe riscuri în ceea ce privește atacurile cibernetice, dar luând deciziile corecte te poți feri destul de ușor de ele. În plus, atunci când nu lucrezi cu aplicații performante sau servicii serioase de IT, riscul se dublează. Investește doar în cele mai bune programe antivirus și de protecție de pe piață și poți sta liniștit. Nu te pricepi la așa ceva? Angajează o firmă cu expertiză în domeniu!

Atunci când serviciile tale nu sunt monitorizate de o entitate specializată, riscul este și mai mare în ceea ce privește activitatea. Detecția și prevenția te pot scuti de daune importante.

Implementarea soluțiilor IT este un proces continuu, dar unul care merită cu vârf si-ndesat.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-in-black-suit-sitting-on-chair-beside-buildings-3778966/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri