Giganţii tech internaţionali prezenţi în Australia au făcut public, la cererea guvernului, un cod de bune practici destinat reducerii răspândirii informaţiilor false pe internet, informează Agerpres.

Grupul de presiune DIGI, din care fac parte Facebook, Google, Twitter, Microsoft, TikTok şi Redbubble, s-a angajat să ia o serie de măsuri, în special să marcheze informaţiile false de pe platformele lor şi să ofere prioritate sursele de informaţii credibile.

Ele au acceptat de asemenea să suspende sau să dezactiveze conturile false sau suspecte, inclusiv programe de tip bot (programe informatice automatizate - n.r.) care funcţionează pe platformele lor.

Măsurile, care se bazează în mare parte pe practici existente, ar viza de asemenea publicitatea plătită şi materialele distribuite de utilizatori.

"Toţi semnatarii se angajează să ia măsuri pentru a-i proteja pe australieni împotriva dezinformării online şi pentru a adopta alte măsuri progresive pentru a reduce difuzarea şi vizibilitatea acesteia", a transmis grupul cu ocazia publicării acestui cod de 29 de pagini.

El a fost elaborat ca răspuns la o anchetă guvernamentală asupra rolului platformelor online în difuzarea de informaţii false sau în dezinformare.

Problema a devenit extrem de sensibilă în timpul a două incendii de pădure care au devastat uriaşa insulă-continent la sfârşitul lui 2019 şi începutul lui 2020 şi de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Informaţiile false pot produce daune grave persoanelor şi societăţii", a afirmat Autoritatea guvernamentală însărcinată cu comunicaţiile şi cu media (ACMA), responsabilă cu monitorizarea punerii în aplicare a acestui cod.

ACMA a transmis că, în 2020, peste două treimi dintre australieni şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu amploarea dezinformării online.

Preşedinta instituţiei, Nerida O'Loughlin, a salutat abordarea "proporţionată şi flexibilă" a acestui cod.

Semnatarii au convenit să facă o evaluare de etapă a acestui cod şi să o transmită guvernului până la sfârşitul lunii iunie, apoi să publice rapoarte anuale.

Ministrul Comunicaţiilor, Paul Fletcher, a avertizat luni companiile tehnologice că guvernul "va monitoriza atent" punerea în aplicare a acestor măsuri.

Acţiunea de luptă împotriva dezinformării dusă de guvernul conservator australian survine într-un moment în care ar urma să fie adoptată o lege care urmăreşte să îi constrângă pe giganţii tech să remunereze media pentru preluarea ştirilor pe platformele lor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri