Ministerul comunicatiilor a lansat licitatia internationala pentru achizitia de produse hardware, software si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune si acces la Internet pentru cele 251 de localitati din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

Licitatia urmareste achizitia de echipamente IT si software standard, ce vor fi utilizate pentru dotarea fiecrui nod al retelei locale (Primarie, Scoala, Biblioteca, Punctul de Acces Public la Informatie). Potrivit comunicatului remis NewsIn de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) sunt prevzute totodata instalarea retelei de comunicatie la nivel local, acces la Internet de band larg timp de trei ani pentru fiecare localitate si asigurarea tuturor echipamentelor ce formeaza reteaua locala.

Licitatia se va derula conform procedurilor de achizitii ale Bancii Mondiale si este structurata pe opt loturi bazate pe impartirea pe regiuni georgrafice a teritoriului Romaniei. Companiile sau consortiile interesate pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi. Evaluarea ofertelor si adjudecarea contractelor se vor face pe fiecare lot, castigatoare fiind declarata oferta cu cel mai scazut pret, care corespunde cerintelor documentelor de licitatie pentru lotul respectiv.

Echipamentele si serviciile vor fi instalate in 251 de sedii de primarie, 251 de biblioteci publice, peste 485 de scoli gimnaziale si 251 de Puncte de Acces Public la Informatie. Pe baza infrastructurii IT&C, MCTI va oferi, in urmatorii ani, servicii de baza precum acces la calculator, acces la Internet, fax, copiere, scanare, precum si servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului si instruirea si acordarea de asistenta pentru dezvoltarea competentelor resurselor umane locale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Zitec oferă acces gratuit pentru antreprenori la platforma Mirro
Setari Cookie-uri