Ministerul comunicatiilor a lansat licitatia internationala pentru achizitia de produse hardware, software si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune si acces la Internet pentru cele 251 de localitati din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

Licitatia urmareste achizitia de echipamente IT si software standard, ce vor fi utilizate pentru dotarea fiecrui nod al retelei locale (Primarie, Scoala, Biblioteca, Punctul de Acces Public la Informatie). Potrivit comunicatului remis NewsIn de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) sunt prevzute totodata instalarea retelei de comunicatie la nivel local, acces la Internet de band larg timp de trei ani pentru fiecare localitate si asigurarea tuturor echipamentelor ce formeaza reteaua locala.

Licitatia se va derula conform procedurilor de achizitii ale Bancii Mondiale si este structurata pe opt loturi bazate pe impartirea pe regiuni georgrafice a teritoriului Romaniei. Companiile sau consortiile interesate pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi. Evaluarea ofertelor si adjudecarea contractelor se vor face pe fiecare lot, castigatoare fiind declarata oferta cu cel mai scazut pret, care corespunde cerintelor documentelor de licitatie pentru lotul respectiv.

Echipamentele si serviciile vor fi instalate in 251 de sedii de primarie, 251 de biblioteci publice, peste 485 de scoli gimnaziale si 251 de Puncte de Acces Public la Informatie. Pe baza infrastructurii IT&C, MCTI va oferi, in urmatorii ani, servicii de baza precum acces la calculator, acces la Internet, fax, copiere, scanare, precum si servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului si instruirea si acordarea de asistenta pentru dezvoltarea competentelor resurselor umane locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri