Analistii estimeaza ca pana in 2011 vanzarile de laptopuri vor depasi numeric pe cele de desktop-uri, cererea pentru acestea din urma continuand sa creasca, insa intr-un ritm inferior PC-urilor mobile, informeaza BBC.

Piata laptopurilor va inregistra o rata anuala de crestere de aproximativ 16,1% pana in 2011, comparativ cu cea a desktopurilor estimata de analisti la doar 3,8%.

Recenta lansare a Windows Vista va conduce spre sfarsitul anului la o explozie a vanzarilor de desktop-uri, aceasta fiind ultima rabufnire inainte de inevitabilul declin prezis de analisti.

Peste 82 de milioane de computere portabile si aproape 140 de milioane de desktop-uri au fost livrate la nivel mondial in 2006. Ritmurile de crestere au inregistrat valori diferite pentru cele doua categorii de calculatoare: 26,3% pentru laptop-uri si doar 2% pentru desktop-uri.

Schimbarea preferintelor consumatorilor in materie de PC-uri reflecta cresterea mobilitatii pe piata fortei de munca, precum si omniprezenta retelelor wireless.

Un studiu recent realizat de specialistii americani a scos la iveala faptul ca numarul utilizatorilor Internet care folosesc o retea wireless acasa s-a dublat in ultimii 2 ani, de la 1 din 10 in ianuarie 2005, la 5 din 10 in decembrie 2006.

Un raport dat publicitatii de o firma de cercetare din Statele Unite a evidentiat un alt aspect important, si anume ca 2005 a marcat primul an in care vanzarile de laptop-uri pe piata americana le-au depasit pe cele de desktop-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri