Dell lanseaza pe piata chineza un computer de 250 de euro

Patronul grupului american Dell, Michael Dell, a prezentat la Shanghai un nou calculator personal, proiectat in special pentru piata chineza, acest model urmand a costa aproximativ 250 de euro, informeaza NewsIn. Modelul Dell EC280 va fi disponibil in mai multe variante, ale caror pret va varia intre 250 si 390 de euro. Acest computer a fost dezvoltat de divizia din Shanghai a companiei americane.

Michale Dell a subliniat ca in spatele acestei decizii sta cresterea substantiala a numarului de utilizatori chinezi ai internetului, care in prezent se ridica la aproximativ 137 milioane de persoane. "Astazi exista in lume aproximativ un miliard de utilizatori ai internetului, multi dintre acestia fiind chiar de aici, din China", a declarat Michael Dell intr-un comunicat. "Vrem sa le castigam increderea si sa ne foloseasca produsele", a adaugat Dell.

Conform estimarilor proprii, cifra de afaceri in China a grupului american Dell s-a majorat cu 26% in ultimul an fiscal. in China, care momentan este cea mai mare piata a computerelor din lume, Dell ocupa locul trei in clasamentul vanzarilor, dupa companiile locale Lenovo Group Ltd. si FounderTechnology.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri